Home

Dogecoin надмина Cardano по пазарна капитализация

31.10.2022 9:09 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin надмина Cardano по пазарна капитализация

Цената на Dogecoin (DOGE) се е повишила със 100% през последните 7 дни до $0.1169 към момента на публикуване след леко отдръпване.

С пазарна капитализация от $15.5 милиарда DOGE зае 8-ма позиция в класациите като измести Cardano (ADA) и Solana (SOL), които са със съответно $13.7 милиарда и $11.9 милиарда.

Цената на меме криптовалутата започна своя подем миналия понеделник, когато се появиха слухове, че Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motors, е готов да завърши сделката за придобиването на социалната медия Twitter.

Два дни по-късно стойността на Dogecoin се повиши с 15%, до $0.072. успоредно с цялата пазарна капитализация на крипто пазара, която достигна над $1 трилион.

Със сигурност може да се каже, че придобивнето на Twitter от Илон Мъск е допринесло най-много за поскъпването на DOGE. Ексцентричният милиардер в крайна сметка приключи сделката в петък, 28 октомври, с което сложи край на шестмесечните преговори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment


Dogecoin се справя доста добре на пазара поради въздействието, което може да има в платформата на Twitter. В миналото Мъск предложи да използва Dogecoin, за да ограничи спама и ботовете в Twitter и да таксува потребителите за техните туитове.

Тъй като Мъск сега е начело на Twitter, социалната медия има вероятност да добави подобна функционалност, което може да доведе до продължение на възходящия тренд на актива.

В същото време ADA продължава да се държи над ключовото ниво от $0.40 като същевременно техническите индикатори сочат, че актива в момента е подценен.

Въпреки по-доброто представяне на DOGE, Чарлз Хоскинсън и екипът от разработчици зад Cardano си поставят високи цели за екосистемата като това мрежата да се превърне в пълноценно хранилище за разработчици, които искат да развиват технологията и да изграждат нови протоколи, приложения и т.н.  Това от своя страна може да даде силен тласък на цената на ADA и да върне обратно алткойна пред DOGE в класацията на криптовлаутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Сериозен отлив на капитал от инвестиционните Биткойн и Етериум продукти

Миналата седмица инвестиционните продукти с дигитални активи претърпяха значителен отлив, като инвеститорите изтеглиха над $584 милиона от пазара, според последния доклад на CoinShares. 

24.06.2024 20:30 2мин. четене

Алткойн пазарът може да регистрира 100% скок, обръщайки низходящата тенденция

През последните седем дни пазарната стойност на криптовалутите, с изключение на Биткойн, е намаляла с около 3%, а през последния месец се е сринала с почти 10%.

24.06.2024 20:00 2мин. четене

Ето кои алткойни да избягвате по време на пазарната корекция

Тази седмица пазарът на дигиталните активи отбеляза низходяща тенденция, което накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите криптовалути, за да предотвратят по-нататъшни загуби.

24.06.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.