НАЧАЛО Блокчейн

2000% скок в потребителската активност на блокчейн игрите

април 22, 2022 10:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2000% скок в потребителската активност на блокчейн игрите

Последните данни за блокчейн гейминг пространство показват, че активността на потребителите на P2E (play-to-earn) игри е нараснала през последната година заедно с уникалните адреси на портфейли, свързани с тези игри.

Потребителската активност в P2E платформи е скочила с 2,000% на годишна база, според доклад на DappRadar, публикуван на 20-ти април. Докладът, публикуван съвместно с Blockchain Gaming Alliance (BGA), е изцяло фокусиран върху блокчейн гейминг пространството, което отбелязва значителен растеж през последните 12 месеца.

Докладът отбелязва, че въпреки „предизвикателния сценарий от микро и макроикономически перспективи„, дейността в пространството се стабилизира. Инциденти със сигурността като при Ronin подчертаха, че съществуват рискове за сигурността, но финансирането и развитието остават приоритет.

Този интерес е висок и през 2022 г., като през първото тримесечие на годината се наблюдава използването и инвестирането в блокчейн игри, представляващи 52% от цялата блокчейн дейност. Само през март 2022 г. имаше 1.22 милиона нови уникални активни портфейли (UAW).

НЕ ИЗПУСКАЙ
Jeeves учетвори оценката си до $2.1 милиарда

Не само Axie Infinity привлече вниманието на геймърите, тъй като много други блокчейн игри също се разраснаха през последните 12 месеца. Игри като Crazy Defense Horses и Aavegotchi доведоха до 219% увеличение на активността на Polygon от началото на годината.

Що се отнася до сумите за финансиране, секторът на блокчейн игрите набра $2.5 милиарда през първото тримесечие на 2022 г., което е 150% повече в сравнение с първото тримесечие на 2021 г. Някои от тези фирми се превърнаха в най-горещите имена в блокчейн пространството, като тези извън крипто света обмислят възможностите, предоставени от технологията.

P2E игри, подкрепени от крипто и блокчейн манията

Блокчейн и криптовалутите създадоха доста вълнение в света на игрите в последно време, като често са подложени на критики от настоящата гейминг общност. Издателите и разработчиците на игри виждат потенциал в революционизирането на бизнес модела с внедряването на нови технологии.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano (ADA) бележи две значителни постижения

Огромни компании за видеоигри като Ubisoft вече са започнали да работят с NFT, докато Square Enix също обмисля да въведе подобни промени. Всъщност главният изпълнителен директор на Square Enix вярва, че блокчейн технологията е бъдещето на игрите.

Разбира се, ще отнеме време, преди да видим сериозни промени на гейминг пейсажа, но все още е показателно, че толкова много големи компании за игри са съгласни относно стойността на NFT и базираните на блокчейн системи. С начина, по който P2E игрите се разрастват, може дори да очакваме да видим повече съществуващи компании за игри да предприемат първата крачка.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене

Slope Wallet ще награди хакера, ако върне средствата

Slope Wallet, платформата за Solana портфейли, експлоатирана по-рано тази седмица за около $5 милиона, обяви, че ще плати 10% награда ($450,000), ако нападателят върне откраднатите средства. 

август 6, 2022 12:10 1 мин. четене

Етериум (ETH) депозитите в Optimism скачат с 800%

Още повече проекти се възползват от дългоочакваната актуализация на Етериум.

август 5, 2022 17:23 1 мин. четене

Kadena пуска първата децентрализирана борса без такси за газ

Kadena, хибридната блокчейн система, базирана на доказателство за работа (PoW), която съчетава едновременно публичен протокол от първи слой и мрежа от втори слой, обяви старта на децентрализираната борса (DEX) Kaddex.

август 4, 2022 11:17 1 мин. четене