НАЧАЛО Алткойни

2 криптовалути, които могат да достигнат $1 милиард още тази година

09.02.2024 7:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 криптовалути, които могат да достигнат $1 милиард още тази година

В постоянно развиващия се свят на криптовалутите по-малко известни дигитални активи започват да привличат вниманието на инвеститорите със своя потенциал за развитие.

Нека обърнем внимание на две такива криптовалути, които са готови да достигнат границата от $1 милиард до 2024 г.

Тези нововъзникващи претенденти често се сблъскват с пречки, характерни за по-малкия им пазарен размер, като ограничена ликвидност и екосистеми, които все още са в начален стадий на развитие. Въпреки тези предизвикателства те предлагат свежи перспективи и уникални предложения за стойност, които биха могли да променят пазара по непредвиден начин.

Задълбочавайки се в качествата, които ги отличават, нека разгледаме Radix (XRD) и Nano (XNO) като ярки примери за този потенциал.

Radix (XRD)

Radix, не толкова известен блокчейн от първи слой, посветен на децентрализираното финансиране (DeFi), може да се похвали със стабилна инфраструктура, предназначена да поддържа нарастващите изисквания на този сектор.

С подчертан фокус върху децентрализацията и сигурността, Radix се позиционира като силен конкурент, готов за експоненциален растеж.

Към момента на писане на статията пазарната капитализация на XRD е около $401 милиона, а актива се търгува на цена от $0.03867. Ако през 2024 г. пазарната капитализация на Radix достигне $1 милиард, оценката на проекта ѝ ще се увеличи със 145%, което ще има подобен ефект върху цената на актива. При XRD обаче годишната инфлация на предлагането е приблизително 2.5%, което оказва леко влияние върху скока на цената.

Проектът използва модел за създаване на токени, който предлага на потребителите по-голяма сигурност срещу източване на крипто портфейли. Тези източвания са известни с това, че засягат платформите за смарт договори, базирани на EVM, като Етериум (ETH), Avalanche (AVAX) и BNB Chain (BNB).

Nano (XNO)

По подобен начин Nano, работеща като мрежа за peer-to-peer обмен на пари, предлага бързи трансакции без такси, което я отличава от останалите в една индустрия, често страдаща от високи такси и бавно обработване на данни.

Нейният ориентиран към потребителя подход поставя на първо място простотата и ефективността, което привлича вниманието на инвеститорите, търсещи алтернативи на традиционните финансови системи.

Към момента на писане на статията XNO се търгува на цена от $1.11 с капитализация от $148.43 милиона.

Ако Nano потенциално достигне пазарна капитализация от $1 милиарда през 2024 г., стойността му ще се увеличи с 574%. По същество всички дялове на XNO са били напълно разпределени до 2017 г. и оттогава са в обращение. Ако Nano успее да достине тази пазарна капитализация, XNO ще се търгува на цена от $7.50 за единица.

Освен че няма инфлация, протоколът на Nano се фокусира върху простотата, ефективността и доброто потребителско изживяване. В тази връзка мрежата му има нулеви такси за трансакции, което оказва положително въздействие върху разходите на потребителите и внедряването на разработки.

Заключение

Въпреки това, на фона на вълнението около тези процъфтяващи проекти, е изключително важно да се признае присъщата на пазара на криптовалути нестабилност. Успехът на Radix, Nano и други подобни начинания зависи не само от технологичните иновации, но и от широкото им приемане и утвърждаване.

Поради това на инвеститорите се препоръчва да проявяват предпазливост и да извършват задълбочена надлежна проверка, преди да се ангажират с инвестиции в тези зараждащи се, но обещаващи активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.