НАЧАЛО Други

2 дивидентни акции, които да купите за дългосрочни печалби

08.06.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 дивидентни акции, които да купите за дългосрочни печалби

Акциите с дивидент са готови да се възползват от спадащите лихвени проценти, тъй като мениджърите на парични средства се насочват към ориентирани към доход акции, предлагащи доходност над S&P 500.

При признаците за охлаждане на пазара на труда, икономиката и базисната инфлация в САЩ Федералният резерв може скоро да намали лихвените проценти, което ще благоприятства високодоходните дивидентни акции. При тези условия Finbold идентифицира две високодоходни дивидентни акции, в които може да си заслужава да се инвестира с цел дългосрочна печалба: AbbVie и Pfizer.

AbbVie

  • Дивидентна доходност: 3.59%
  • Годишен темп на нарастване на дивидентите: 10% през последните пет години
  • Стойност: Търгува се на цена под 15 пъти прогнозната печалба, в сравнение с близо 21 пъти прогнозната печалба на S&P 500
  • Постигнати резултати: Акциите на ABBV са спечелили 117,71% през последните пет години

AbbVie е основен изплащач на дивиденти със значителен годишен темп на нарастване на дивидентите. Въпреки загубата на ексклузивност на пазара за ключовото си лекарство Humira от 2013 г. до 2023 г., AbbVie се справя добре с този преход. Продажбите на по-новите имунологични лекарства като Skyrizi и Rinvoq са силни, а неврологичното лекарство Vraylar надминава очакванията след разширяването на обхвата му през 2022 г. за голямо депресивно разстройство. Въпреки че инвеститорите трябва да следят конкуренцията при имунологичните лекарства в късен стадий, AbbVie изглежда подценена, особено ако се очертава намаляване на лихвите.

Pfizer

  • Дивидентна доходност: 5.76%
  • Оценка: Акциите се оценяват на по-малко от 13 пъти бъдещите печалби
  • Постигнати резултати: Акциите на PFE са 29.17% на червено през последните пет години

Pfizer е често харесвана покупка за инвеститорите, които се целят в дългосрочен доход. Въпреки че е основен играч във фармацевтичната индустрия с широк спектър от лекарства и обещаващи кандидати, акциите ѝ се търгуват под S&P 500. Pfizer достигна своя връх по време на Ковид пандемията благодарение на своята ваксина, но последвалият спад в продажбите на продукта се отрази на приходите. Придобиванията на Pfizer по време на пандемията също не предизвикаха голям интерес от страна на инвеститорите. Често обаче се пренебрегва фокусът на Pfizer върху онкологията, известна със силната си ценова мощ и дълготрайност.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.