НАЧАЛО Други

$13.7 милиарда загуба от начинанието на Meta в метавселената

февруари 3, 2023 12:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$13.7 милиарда загуба от начинанието на Meta в метавселената

Според финансовите отчети подразделението Reality Labs на Meta е претърпяло обща загуба от $13.7 милиарда през 2022 г. Компанията ще продължи да се фокусира върху метавселената.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зъкърбърг продължава стремежа си да популяризира метавселената, но компанията губи милиарди в този процес. Meta публикува финансовите си резултати за четвъртото тримесечие и 2022 г. на 1 февруари. Отчетът предлага много информация за това колко щети струва на компанията пренасочването към метавселената.

Компанията губи $13.7 милиарда през 2022 г. заради фиксацията си върху изграждането на метавселена – усилие, което се ръководи от подразделението ѝ Reality Labs.

През четвъртото тримесечие компанията регистрира загуба от $4.2 милиарда. В други области се наблюдава незначителен ръст, като дневните и месечните активни потребители.

Въпреки тежките загуби, които редовно се коментират през 2022 г., Зъкърбърг и Meta изглежда искат да продължат с плановете си. За сравнение, тя не е генерирала много, като е донесла $2.16 милиарда през миналата година и $727 милиона през последното тримесечие.

Метавселената не е успяла напълно да се наложи в широкия свят. Технологията все още е нова и Meta се надява, че може да бъде първият играч на този пазар. Други компании обмислят да направят същото, въпреки че Meta е сред най-активните.

Зъкърбърг продължава напред в търсенето на метавселената

Meta постоянно разработва стратегии за тази инициатива, като сподели множество актуализации през последната година. През декември 2022 г. компанията заяви, че през 2023 г. ще посвети 20% от разходите си на метавселената. По този начин по-голямата част от капитала ще бъде насочена към семейството ѝ от приложения, но намерението за метавселена все още съществува силно.

Неотдавна Meta започна да тества пространства само за членове в своята метавселена Horizon Worlds. Това са ексклузивни зони, в които собствениците могат да избират кой да влиза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Предстои финален скок“, твърди исторически точен анализатор


Образованието е друга област, която Meta разглежда. Компанията пусна обучение в селективни университети като част от своята стратегия за метавселена.

Meta ще превърне 2023 г. в година на ефективността

Силният напън на Meta в областта на метавселената доведе до някои забележителни инциденти. В края на миналата година компанията се подготви за значителни съкращения. Това е неизбежно, като се има предвид през какво преминава технологичният пазар.

Зъкърбърг заяви, че 2023 г. ще бъде година на ефективността. Компанията изглежда може да види още съкращения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.