НАЧАЛО Крипто Крими

115 години затвор грозят основателят на FTX – какво следва?

ноември 4, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
115 години затвор грозят основателят на FTX – какво следва?

Бившият главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е осъден по седем обвинения, включително за измама и заговор за пране на пари.

Процесът, започнал през октомври, приключи след кратко четиричасово обсъждане от страна на съдебните заседатели.

Марк Коен, адвокатът на Банкман-Фрийд, изрази уважение към решението на съдебните заседатели, но изрази разочарование от резултата. Той наблегна на твърдото убеждение на основателя на FTX, че е невинен, и на ангажимента му енергично да оспорва обвиненията.

Прокурорът на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, Дамян Уилямс, подчерта древността на подобни измамни практики, независимо от сравнително скорошната поява на индустрията на криптовалутите и нейните участници като Банкман-Фрийд.

Изслушването на Банкман-Фрийд за произнасяне на присъда е насрочено за 28 март. Крайният срок за подаване на свързаните с него документи от екипа му е 27 февруари, а защитата разполага с време до 15 март. Съдия Люис Каплан предостави на защитата срок до 20 ноември за подаване на молби след процеса, а прокурорите имат срок до 11 декември. И двете групи адвокати трябва да представят всички отговори на тези молби до 18 декември.

Правителството на САЩ е длъжно да информира съдия Каплан относно петте допълнителни обвинения срещу Банкман-Фрийд, които включват обвинения за финансиране на предизборни кампании. Макар че даренията за кампанията бяха споменати по време на показанията на бившия инженер на FTX Нишад Синг, съдия Каплан поясни, че обвиненията в измама са били единственият фокус на процеса срещу Банкман-Фрийд през октомври.

Първоначалното обвинение на основателят на FTX повдигнато през декември 2022 г. от Министерството на правосъдието на САЩ, включваше обвинение за финансиране на предизборни кампании.

Банкман-Фрийд потенциално е заплашен от максимална присъда от 115 години затвор, въпреки че все още не е сигурно дали Каплан ще поиска най-тежкото наказание.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.