НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Дубай актуализира крипто регламентите

04.06.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият регулатор на Дубай актуализира крипто регламентите

Органът за финансови услуги на Дубай (DFSA) преразгледа своите разпоредби за крипто токени, за да укрепи регулаторната рамка в Международния финансов център на Дубай (DIFC).

Новите правила се отнасят до инвестиционните ограничения както за външни, така и за местни фондове за крипто токени, с цел да облекчат предишни ограничения, които се смятаха за твърде ограничителни от мениджъри на фондове.

Ключовите промени включват разрешаване на фондовете на местни квалифицирани инвеститори да инвестират в непризнати токени, при условие че тези инвестиции не надвишават 10% от брутната стойност на активите на фонда. Тази промяна идва, след като DFSA отбеляза необходимостта от повече гъвкавост в своя подход.

В отговор на опасенията относно високите разходи, DFSA намали наполовина таксата за кандидатстване за разпознаване на токени от $10,000 на $5,000 и добави критерии за признаване на стабилни монети, като подчерта, че това не е регулаторна облекчение, а корекция за по-добра гъвкавост.

Изпълнителният директор на DFSA Иън Джонстън подчерта, че актуализациите са предназначени да насърчават отговорни иновации, като същевременно поддържат регулаторните стандарти. През последните две години DFSA се ангажира с множество фирми, за да разбере нуждите на пазара и да адаптира съответно своя регулаторен подход.

Тези промени отразяват продължаващите усилия на DFSA да се адаптира към развитието на пазара и международните стандарти, гарантирайки, че DIFC остава водещ финансов център.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Огромен интерес на централните банки към CBDC според проучваме на БМР

Въпреки че Камарата на представителите на САЩ реши да приеме закон, който да забрани на Федералния резерв да емитира дигитална валута на централната банка (CBDC), глобалният интерес към тези валути продължава да расте.

16.06.2024 9:30 2 мин. четене

Турция въвежда нова данъчна политика, за да събере $7 милиарда

Турция се стреми да повиши данъците като част от усилията си да се възстанови от бюджетните ограничения, произтичащи от земетресенията, които засегнаха страната през 2023 г., посочва Bloomberg.

15.06.2024 16:00 1 мин. четене

Какво представлява закона FIT21 и какво влияние има?

През май Камарата на представителите на САЩ прие законопроекти за регулиране на криптовалутите, като по този начин направи значителна крачка към приемането на Държавния закон за анти-мониторинг чрез CBDC и Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21 Act).

15.06.2024 8:00 2 мин. четене

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.