НАЧАЛО Други

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

MicroStrategy е закупила 8,813 BTC по време на срива на криптовалутния пазар, като е претърпяла загуба от обезценка в размер на $1.28 милиарда за 2022 г. и е отчела приходи от $132.6 милиона за четвъртото тримесечие на годината, но и нетна загуба от $250 милиона, според финансовите резултати на компанията, публикувани на 2 февруари.

Като се вземе предвид докладът, закупените по време на спада BTC (към момента на писане на статията на стойност над $200 милиона) възлизат на общо 132,500 BTC, закупени от компанията към 31 декември на средна цена от $30,137 – което означава, че MicroStrategy е похарчила $3.9 милиарда за покупките си на дигиталния актив.

Коментирайки тези резултати, финансовият директор на компанията, Андрю Канг, заяви:

Възможно е да обмислим извършването на допълнителни сделки, които могат да се възползват от волатилността на цените на Биткойн или от други пазарни размествания, които са в съответствие с нашата дългосрочна стратегия за Биткойн. […] Нашата корпоративна стратегия и убеденост в придобиването, задържането и увеличаването на позицията ни в Биткойн в дългосрочен план остават непроменени.

Думите му повтарят тези на финансовия директор на MicroStrategy Фонг Ле от януари 2022 г., когато той описа стратегията на фирмата да “купува и държи” независимо от очакваната пазарна волатилност, потвърдена от вече бившия ѝ главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър, който заяви, че MicroStrategy “структурира баланса си така, че да може да продължи да “ходят” през несгодите”.

Цената на акциите се удвоява

Междувременно цената на акциите на MicroStrategy се подобри значително от началото на годината, тъй като за последния месец тя се увеличи със 101.44%, нараствайки от $145.02 на 3 януари до $292.13 към момента на писане на статията, според последните данни от Google Finance на 3 февруари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 2,000% скок предвиждат от Ark Invest


Към август 2022 г. Microstrategy се представяше по-добре от 97% от акциите на S&P 500, откакто е приела стратегията си за Биткойн през 2020 г., въпреки че приходите на фирмата намаляват през 2022 г. под влияние на срива на криптопазара.

Важно е също така да се отбележи, че неотдавнашният ръст на цената на акциите ѝ следва плановете на компанията за пускане на приложения и решения, задвижвани от Lightning Network мрежата на Биткойн през 2023 г., в области като монетизация на онлайн съдържание, вътрешен корпоративен контрол и корпоративен маркетинг, както бе изтъкнато от Сейлър в края на декември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене