НАЧАЛО Биткойн

10 прогнози от експерти за цената на Биткойн

септември 16, 2023 8:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
10 прогнози от експерти за цената на Биткойн

Въпреки че Биткойн (BTC) напоследък преживява период на относителна стабилност, който отразява по-широкия пазар на криптовалути, има забележителен оптимизъм за дългосрочните му перспективи. 

Някои експерти дори предвиждат първата криптовалута да достигне впечатляващия етап от $1 милион.

Лейа Хайлпърн, маркетингов консултант и водещ на подкаста “Undressing Bitcoin”, събра прозренията на десет финансови и инвестиционни авторитети и структури относно техните прогнози за бъдещата цена на Биткойн. Тази компилация беше споделена в неотдавнашна публикация в X (Twitter) на 14 септември.

Една от известните фигури, милиардерът инвеститор и рисков капиталист Тим Дрейпър, първоначално прогнозира, че Биткойн ще достигне $250,000 до юни 2023 г. По-късно обаче той преразгледа прогнозата си за 2025 г., позовавайки се на неочаквана регулаторна настойчивост от страна на органите на Съединените щати.

В отделна перспектива Адам Бек, пионер в сферата на криптовалутите и главен изпълнителен директор на блокчейн компанията Blockstream, твърдеше през август, че Биткойн може да достигне $100,000 преди халвингът през 2024 г. – прогноза, споделена от Робърт Кийосаки. Кийосаки дори се осмели да предположи, че Биткойн може потенциално да се изстреля до $1 милион в случай на глобален икономически спад.

Друга забележителна прогноза дойде от Кати Ууд, главен изпълнителен директор на глобалната фирма за управление на активи ARK Investment Management, която през юни 2023 г. се насочи към $1 милион за Биткойн до 2030 г. Ууд подчерта, че Биткойн служи за хеджиране срещу инфлацията – мнение, което беше подкрепено от множество експерти.

Майк Новограц, главен изпълнителен директор на фирмата за крипто инвестиции Galaxy Digital, изрази увереност във възхода на Биткойн до $500,000 през следващите пет години, като отдаде този растеж на бързото му приемане и отличителните му характеристики като антиинфлационно средство за съхранение на стойност.

Том Лий, съосновател на Fundstrat Global Advisors, предвиди, че Биткойн ще се насочи към $180,000 до края на 2024 г., особено при условие, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Артър Хейс, съосновател на крипто борсата BitMEX, предвиди сценарий за $70,000, което леко ще надхвърли историческия връх на Биткойн от $69,045. Този скок ще бъде стимулиран от потенциалното решение на Федералния резерв на САЩ да намали лихвените проценти, както се посочва в коментара на Хейс от 12 септември.

Преминавайки към институционалните гледни точки, JPMorgan Chase, основен играч в инвестиционното банкиране и управлението на активи, зае по-консервативна позиция, предвиждайки бичи сценарий от $45,000 за Биткойн. Тази оценка зависи от това Биткойн да достигне паритет със златото по отношение на рисковия капитал или коригираните по обем дялове в портфейлите на инвеститорите.

В неотдавнашно издание на своя “Blockchain Letter” Pantera Capital, известно име в управлението на криптоактиви, изрази бичи настроения за 2024 г. Те прогнозираха, че Биткойн би могъл да се изкачи до приблизително $148,000 в предстоящия четиригодишен цикъл на половинчатост, ако историческите тенденции се запазят.

Междувременно Standard Chartered, водеща международна банка в Обединеното кралство, предлагаща услуги за попечителство на биткойни и криптовалути в Европейския съюз чрез дъщерното си дружество Zodia Custody, преразгледа първоначалната си прогноза за края на 2024 г., определяйки цената Биткойн да бъде стигне до диапазона от $100,000 до $120,000.

И накрая, Лейа Хайлпърн предложи собствена прогноза от $75,000 за водещия децентрализиран финансов (DeFi) актив. Тя очаква тази ценова цел да бъде реализирана в някакъв момент през 2025 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.