НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да подведе биковете – ето как

24.08.2022 20:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да подведе биковете – ето как

Крипто анализатор смята, че цената на Биткойн кара биковете да вярват, че зоната от $20,000 може да е дъното на мечия пазар.

Pentoshiпредупреди своите последователи в Twitter, че Биткойн е докоснал подкрепата около $20,000 три пъти в рамките на около месец.

Неща, които изглеждат сигурни, но не са… Можем ли да тръгнем нагоре? Да […] [Тези ситуации] почти винаги се настройват като капан за лонговете, които се натрупват с течение на времето, мислейки, че това е “титаниева подкрепа”.

Image

В техническия анализ многократни отскоци от ниво на подкрепа предполагат, че се наблюдава пробив, тъй като търсенето в тази ценова зона се изчерпва.

Анализаторът каза също, че търговците на дребно вероятно са купили Биткойн близо до върха на неотдавнашното рали на BTC, което показва по-голям риск от понижение, тъй като тези, които са влезли късно, се подготвят да намалят загубите си.

Интересно е да се отбележи, че макар хората да твърдят, че са купили на дъното, повечето BTC смениха собствениците си на $24,000, където имаше разпределение на спот [пазарите].

Крипто стратегът също така подчерта, че сега Биткойн се търгува под 200-седмичната пълзяща средна – индикатор, който е отбелязвал дъното за BTC по време на предишните мечи цикли.

Към момента на писане на статията BTC се търгува около $21,400, докато 200-седмичната пълзяща средна стойност е над $23,000.

Наскоро съоснователят на Glassnode обясни какво може да попречи на възхода на Биткойн. Липсата на ликвидност е един от основните фактори, изтъкнати от него. С увеличаването на волатилността покупателната способност се оказа недостатъчна, за да устои на слабостта, която се пренесе от пазарите на акции. В допълнение към ниската ликвидност сигналът за риск при Биткойн премина в зоната на висок риск, което създаде още по-голям натиск върху пазара, тъй като страховете се разпространяват на пазарите на акции и дигитални активи.

Майкъл Ван де Поуп наскоро сподели вижданията си за крипто пазарите. Той твърди, че спадовете на пазара в последните няколко месеца напомнят на мечия пазар от 2018 г. Анализаторът твърди, че BTC все още се намира във фаза на странична акумулация, но предупреждава търговците, че криптовалутата все още може да падне до около $19,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рекордни приходи за Биткойн майнинг компанията Riot Platforms за първото тримесечие

Riot Platforms, компания, занимаваща се с крипто добив, оповести значима нетна печалба от $211.8 милиона за първото тримесечие на 2024 г., отбелязвайки рекорд за компанията и зашеметяващ скок от 1,000% в сравнение с предходната година.

02.05.2024 23:00 1 мин. четене

Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

Между 30 април и 1 май цената на Биткойн се понижи с 11.5% до $56,522. Въпреки този спад ликвидациите на лонг позиции с ливъридж възлизат на $172 милиона.

02.05.2024 21:30 2 мин. четене

Биткойн: Оптимизмът на пазара изчезва след скорошния спад

Последният спад в цената на Биткойн, който отбеляза значителна поредица от седмични загуби, предизвика смесица от безпокойство и спекулации относно бъдещата траектория на водещата криптовалута.

02.05.2024 20:30 2 мин. четене

Рекордните $563 милиона напуснаха американските Биткойн ETF

Скорошната разпродажба на базираните в САЩ спот Биткойн ETF-и, въпреки миролюбивата позиция на Федералния резерв, подчерта сложната динамика на крипто пазара и по-широкия финансов пейзаж.

02.05.2024 19:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.