НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да подведе биковете – ето как

август 24, 2022 20:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да подведе биковете – ето как

Крипто анализатор смята, че цената на Биткойн кара биковете да вярват, че зоната от $20,000 може да е дъното на мечия пазар.

Pentoshiпредупреди своите последователи в Twitter, че Биткойн е докоснал подкрепата около $20,000 три пъти в рамките на около месец.

Неща, които изглеждат сигурни, но не са… Можем ли да тръгнем нагоре? Да […] [Тези ситуации] почти винаги се настройват като капан за лонговете, които се натрупват с течение на времето, мислейки, че това е „титаниева подкрепа“.

Image

В техническия анализ многократни отскоци от ниво на подкрепа предполагат, че се наблюдава пробив, тъй като търсенето в тази ценова зона се изчерпва.

Анализаторът каза също, че търговците на дребно вероятно са купили Биткойн близо до върха на неотдавнашното рали на BTC, което показва по-голям риск от понижение, тъй като тези, които са влезли късно, се подготвят да намалят загубите си.

Интересно е да се отбележи, че макар хората да твърдят, че са купили на дъното, повечето BTC смениха собствениците си на $24,000, където имаше разпределение на спот [пазарите].

Крипто стратегът също така подчерта, че сега Биткойн се търгува под 200-седмичната пълзяща средна – индикатор, който е отбелязвал дъното за BTC по време на предишните мечи цикли.

Към момента на писане на статията BTC се търгува около $21,400, докато 200-седмичната пълзяща средна стойност е над $23,000.

Наскоро съоснователят на Glassnode обясни какво може да попречи на възхода на Биткойн. Липсата на ликвидност е един от основните фактори, изтъкнати от него. С увеличаването на волатилността покупателната способност се оказа недостатъчна, за да устои на слабостта, която се пренесе от пазарите на акции. В допълнение към ниската ликвидност сигналът за риск при Биткойн премина в зоната на висок риск, което създаде още по-голям натиск върху пазара, тъй като страховете се разпространяват на пазарите на акции и дигитални активи.

Майкъл Ван де Поуп наскоро сподели вижданията си за крипто пазарите. Той твърди, че спадовете на пазара в последните няколко месеца напомнят на мечия пазар от 2018 г. Анализаторът твърди, че BTC все още се намира във фаза на странична акумулация, но предупреждава търговците, че криптовалутата все още може да падне до около $19,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене