НАЧАЛО Биткойн

Хонконг ще стартира Биткойн ETF още следващата седмица

25.04.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг ще стартира Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг официално одобри първата вълна от спот Биткойн и Етериум ETF, които трябва да започнат търговия на 30 април.

Сред одобрените ETF са предложения от China Asset Management (ChinaAMC ), предоставяйки на инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори регулиран достъп до дигитални активи в по-безопасна рамка.

Тези ETF въвеждат модел, позволяващ преобразуването на дигитални монети в напълно регулирани ETF, управлявани от професионални мениджъри на фондове и регулирани попечители.

С нарастващото търсене на ETF както при разпределението на институционални активи, така и при търговията на дребно, се очаква силен интерес към тези предложения, отбелязва Томас Жу, ръководител на отдел “Дигитални активи” в ChinaAMC.

Пазарът на ETF в Хонконг възприема подход, който се различава от модела само на пари в брой, наблюдаван в Съединените щати.

Това разграничение предлага възможност за значително увеличаване на управляваните активи и обема на търговия, както отбелязва анализаторът на Bloomberg ETF Ребека Син.

Освен това стартирането на тези ETF може да предизвика потенциална война за таксите между емитентите, като перспективата за по-ниски такси вече се очертава като обещаващ знак, според прозрения, споделени от анализатори на Bloomberg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Тази криптовалута може да скочи с 50% преди по-сериозна корекция според анализатор

Популярният крипто трейдър Bluntz, известен с точните си алткойн прогнози, вярва, че меме токена Dogwifhat (WIF) е на път да претърпи значителен подем.

18.06.2024 15:30 2 мин. четене

Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

Първоначалното вълнение около т.нар. „алткойн сезон“ се охлади, като много криптовалути се коригираха с 10-20% през последната седмица, с изключение на няколко като Етериум.

18.06.2024 15:00 2 мин. четене

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.