НАЧАЛО Други

Златото продължава да върви нагоре – какво да очакваме през февруари?

30.01.2024 8:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Златото продължава да върви нагоре – какво да очакваме през февруари?

От началото на седмицата цените на златото показват положителна траектория. Използвайки машинно обучение, моделът на изкуствения интелект CoinPriceForecast предвиди забележителен ръст на цената на златото през февруари.

Понастоящем цената на златото се е покачила от границата от $2,025, на която стоеше към 24 януари, като въз основа на последните данни възлиза на $2,034.

Източник: Investing.com

Възниква въпросът: колко високо може да се покачи цената на златото през февруари?

Разглеждайки потенциалния ценови диапазон на златото през предстоящия месец, анализът на AI системата предполага потенциален връх от $2,030 към средата на февруари, с минимална прогноза за $2,029.

Тази прогноза се опира на появяващите се в момента бичи технически индикатори, които обещават да тласнат стойността на благородния метал нагоре.

Макар че историческите резултати не гарантират бъдещи резултати, заслужава да се отбележи, че алгоритъмът за машинно обучение на CoinPriceForecast демонстрира похвални резултати в прогнозирането на колебанията в цените на златото.

В перспектива се очаква цената на златото да достигне $2,043 до средата на 2024 г. и $2,232 до края на годината, което показва 10% ръст спрямо сегашната му оценка.

Наложително е обаче да се признае присъщата на прогнозните модели несигурност, особено когато се прогнозират събития за 16 месеца напред в бъдещето.

Непредвидени събития като геополитически конфликти или икономически сътресения биха могли потенциално да нарушат възходящата траектория на цените на златото през 2024 г.

Въпреки че Федералният резерв прилага настойчиви мерки за затягане, опасенията за предстояща рецесия продължават. В тази обстановка сигурните активи като златото остават привлекателни за инвеститорите, служейки като ефективни диверсификатори на портфейла, особено ако през следващата година на пазарите преобладават настроения за избягване на риска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.