НАЧАЛО Други

Жените в Испания предпочитат криптовалутите като инвестиция

април 14, 2022 17:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Жените в Испания предпочитат криптовалутите като инвестиция

Миналия февруари немската необанка N26 проведе проучване сред 16,030 жени и мъже на своите 5 най-големи европейски пазара (Австрия, Франция, Германия, Италия и Испания).

Основните му цели бяха да се разбере по-добре какви пречки все още срещат жените, когато инвестират парите си, какви са техните мотиви и предпочитания, каква част от месечните си доходи инвестират и какви са плановете им за 2022 г.

Един от най-интересните резултати от проучването разкри, че в Испания криптовалутите са най-популярният актив сред жените и над три четвърти от жените инвеститори планират да удвоят инвестираният от тях капитал през 2022 г. Проучването също така показа, че недостигът на средства е основното препятствие за жените, когато става дума за инвестиране, последвано от липса на достатъчно знания.

Проучването показва, че жените в Испания печелят по-малко от мъжете: 3 от 5 жени имат месечен доход от 0 до 1,999 евро, почти наполовина по-малко от мъжете. Не е изненадващо, че средно жените инвестират с 15% по-малко от мъжете.

Интересно е, че 84% от испанците все още смятат инвестирането за дейност, доминирана от мъже, а 46% от испанките изобщо не говорят за инвестиции.

Жените в пространството на криптовалутите

Близо 2 от 5 жени инвеститори в Испания смятат крипто активите за свой любим инвестиционен продукт. Сред тези, които все още не инвестират, една четвърт казват, че е най-вероятно да инвестират в крипто активи, 23% в недвижими имоти и 21% в банкови продукти. Проучването заключава също, че жените, които планират да започнат да инвестират, разпределят до 324 евро на месец. Друго интересно откритие е, че в Испания 76% от жените казват, че искат да удвоят инвестициите си през 2022 г.


НЕ ИЗПУСКАЙ
‘Сливането’ на Етериум изглежда е отложено – но закога?

Какъв е профилът на жената инвеститор? Жените на възраст 55-64 години са тези, които желаят да отделят най-големи суми за нови инвестиционни възможности, според проучването. Жените, които работят във финансовия и технологичния сектор, са тези, които инвестират най-много. Семейната ситуация също може да играе роля в инвестиционното поведение: жените с деца инвестират средно €100 повече на месец от тези без деца.

Що се отнася до обучението по инвестиции и финанси, тези, които се смятат за най-информирани, работят във финансовия сектор (51%), правото (45%), електронната търговия (45%) и социалната работа (41%). 

При определяне на инвестиционните стратегии повече от една трета дават приоритет на рентабилността, както и на съотношението цена/качество (33%) и минимизиране на риска (32%). Устойчивостта е фактор, който се взема предвид само от 15% от жените инвеститори. Има съществени разлики между мъжете и жените по отношение на инвестиционните стратегии: почти два пъти повече мъже (29%) от жените (15%) смятат за важно диверсифицирането на инвестиционното портфолио.

Повече видимост за жените инвеститори

Сред основните причини жените и Испания да инвестират, да увеличават спестяванията си в дългосрочен план е най-често посочваната (47%). При мъжете се наблюдава същата тенденция.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето какво очаква CEO-то на Pantera Capital от Биткойн тази година

Основната пречка както за жените, които вече инвестират, така и за тези, които не го правят, е липсата на пари (58% от интервюираните). Липсата на достатъчно знания (38%) е втората най-избирана причина, следвана от липсата на вяра в инвестиционните продукти (23%) и несигурността относно бъдещата финансова стабилност (20%).

От друга страна, на въпрос за причините, които биха ги насърчили да инвестират, над една четвърт казаха, че биха искали жените да говорят по-открито за инвестициите, а 1 от 4 биха искали да знаят за повече жени инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене