НАЧАЛО Други

Земя в метавселената за $317 милиона се разпродаде за часове

май 2, 2022 19:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Земя в метавселената за $317 милиона се разпродаде за часове

Проектът за метавселена Otherside разпродаде всички налични 55,000 парчета NFT земя на Otherdeed в рамките на три часа след публичната продажба, която започнат към 04:00 в събота срещу неделя.

Според официалния акаунт на Otherside в Twitter, инвеститорите са изкупили всички NFT в предлагането, което приема само криптовалутата ApeCoin (APE).

Цената на минт (изсичане на токена) беше 305 APE, на стойност около $5,800 по това време. Това донесе 16.7 милиона ApeCoin ($317 милиона), което го направи рекорд. Самият минт е публично предлагане, при което NFT се продават чрез смарт договор на блокчейн като Етериум.

Купувачите трябваше да преминат Know Your Customer (KYC) проверка и техните крипто портфейли да бъдат предварително одобрени на уебсайта на проекта.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Wikipedia забрани даренията в криптовалути

NFT ще дадат права на купувачите да претендират за земя в метавселената Otherside, виртуален свят, базиран на блокчейн, разработен от Yuga Labs – създател на популярните NFT колекции Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

След този минт, притежателите на BAYC и MAYC също ще могат да претендират за безплатна земя за период от 21 дни.

Повече от 27,000 потребители закупиха 55,000 налични NFT на Otherdeed от общо 100,000 изсечени. Останалите 45,000 са включени в airdrop, отворен за съществуващи притежатели на BAYC и MAYC NFT.

Като толкова дългоочаквано NFT, минт събитието на Otherdeed доведе до повишаване на таксите за газ в блокчейна на Етериум до 8,000 GWEI, според данни от Etherscan.

Това е резултат от затрудненията в мрежата – ситуация, в която много потребители на Етериум се опитват да купуват NFT едновременно и да се наддават взаимно, като използват таксите за транзакции на мрежата. Такива оферти могат да доведат до повишаване на таксите на блокчейна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум китовете натрупаха над $400 милиона в ETH за 10 дни

В крайна сметка данните по веригата разкриха, че публичното предлагане на Otherdeed е довело до продажбата, която води до допълнителни $172 милиона такси за транзакции, които струват на отделните купувачи между $4,000 и $10,000. Толкова високи такси за минт накараха мнозина да се оплакват, че не могат да правят покупки.

В Twitter разработчикът на Етериум ‘Foobar’ критикува Yuga Labs за написването на смарт договор, който не е добре оптимизиран.

Коментирайки създалата се ситуация, Yuga Labs каза, че метавселената на Otherside може да се стреми да мигрира от Етериум към своя собствен блокчейн от първи слой, за да подобри мащабируемостта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене