НАЧАЛО Биткойн

Защо финансовият гигант Vanguard отказва да приеме Биткойн ETF

16.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо финансовият гигант Vanguard отказва да приеме Биткойн ETF

Неотдавнашните изявления на Бъкли относно инвестиционната философия на Vanguard подчертават отдадеността на фирмата да даде приоритет на активите, генериращи паричен поток, пред BTC.

Тази позиция е в съответствие с известния подход на Vanguard за предлагане на евтини индексни фондове, които пасивно отразяват широките пазарни движения, вместо активно да участват в спекулативни начинания.

По време на уебкаст председателят и главен изпълнителен директор на Vanguard Тим Бъкли, заедно с главния инвестиционен директор Грег Дейвис, повториха дългогодишния възглед на компанията относно Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF), подчертавайки спекулативния характер на BTC и несъответствието му с дългосрочна инвестиционна стратегия.

Бъкли поясни, че в момента Vanguard няма планове да предлага Биткойн ETF, което предполага, че ще е необходима съществена трансформация в класа активи, за да може Vanguard да преразгледа позицията си.

Той допълнително разработи несъответствието между Биткойн и традиционните инвестиционни инструменти, етикетирайки Биткойн като „спекулативен актив“, лишен от основен паричен поток. За разлика от това, той подчерта как съществуващите фондове на Vanguard инвестират в компании с бъдещ потенциал за печалба или предлагат предвидима възвръщаемост чрез купонни плащания и изплащане на главницата, като фондове за акции и облигации, съответно.

Изразявайки скептицизъм по отношение на ролята на Биткойн в портфолио, Бъкли посочи неговата волатилност и липсата на доказан опит като запас от стойност. Той подчерта, че представянето на Биткойн по време на пазарни спадове отразява това на акциите, затвърждавайки неговата гледна точка за спекулативния му характер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.