НАЧАЛО Финтех

Защо са се удвоили загубите на Revolut?

ОКТ. 7, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо са се удвоили загубите на Revolut?

Загубите на британската финтех компания Revolut са се удвоили през 2018 г., заяви фирмата във вторник, тъй като компанията предприема агресивна глобална експанзия.

Фирмата със седалище в Лондон регистрира нетна загуба от 32,8 милиона паунда (40,3 милиона щатски долара) при приходи от 58,2 милиона британски лири за 2018 г.


Това беше повече от удвоената загуба от 14,8 милиона паунда, която беше отчетена година по-рано, докато приходите се повишиха с 354%.


Но компанията добави, че брутният ѝ марж на печалба се е подобрил, въпреки че разходите за продажби са скочили с 247%, тъй като тази цифра е по-ниска от покачването на приходите. Revolut приписва увеличението на разходите на картови схеми и придобиването на нови потребители.


Revolut стартира през 2015 г. с предплатена карта и приложение, което позволява на потребителите да превеждат пари в чужбина, без да плащат високи такси. Оттогава тя разшири платформата си, за да включва търговски акаунти за криптовалути и бизнес сметки, а наскоро добави и търговия с акции към нарастващия си списък от услуги.


Компанията е една от многото дигитални банки, които се сдобиха с позиции в Европа и САЩ, предлагащи банкова карта и мобилно приложение. Един от конкурентите, Monzo, наскоро разкри, че загубите са скочили до 47,2 милиона паунда през фискалната година, приключваща през февруари 2019 г.


Междувременно TransferWise беше сред малкото финтех еднорози, които са на печалба, като наскоро публикува третата си година на зелено.


Revolut обаче е надминал както TransferWise, така и Monzo по отношение на потребителите, като цялостният му брой на клиенти наскоро премина 7 милиона. Фирмата твърди, че има средно 3,7 милиона активни потребители всеки месец и 1,1 милиона ежедневно активни потребители.


Revolut планира да проведе нов кръг за финансиране по-късно тази година, като докладите сочат, че може да привлече до 500 милиона долара от инвеститорите. Изпълнителният директор на компанията, Ник Сторонски, в миналото е казвал пред CNBC, че SoftBank може да бъде “потенциален партньор”.


Фирмата за последно събра финансиране през април 2018 г. с оценка на стойност 1,7 милиарда долара, което я прави една от най-ценните компании еднорози в Европа.


Допълнителният капитал вероятно ще помогне на компанията да се разшири до нови пазари, включително Сингапур, Япония и Съединените щати. Сторонски каза в изявление във вторник, че стратегията за разширяване на Revolut се подхранва от съществени подобрения на рентабилността. Освен това иска да наеме още 3,500 души до лятото на 2020 г., след сделката с Visa.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света