НАЧАЛО Финтех

TransferWise - най-ценният финтех стартъп в Европа, с оценка от $ 3,5 млрд. (видео)

ЮЛИ. 16, 2019 15:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 TransferWise - най-ценният финтех стартъп в Европа, с оценка от $ 3,5 млрд. (видео)

Vitruvian Partners, Lone Pine и Lead Edge купиха дялове в TransferWise във вторична продажба на акции.

TransferWise има общо 5 милиона клиенти и обработва транзакции на стойност от £ 4 милиарда всеки месец.


  Последната сделка означава, че компанията сега е най-ценният финтех стартъп в Европа.


  TransferWise, компанията за парични преводи, която се конкурира Western Union, се оценява на 3,5 милиарда долара след нов инвестиционен кръг. Това я прави най-ценният финансов технологичен стартъп в Европа.


  С намаляването на таксите и добавянето на практичната онлайн платформа, която да помогне на потребителите да местят парите си в глобален мащаб и да проследяват техните трансфери. Базираната в Лондон компания използва модерен подход към застоялият бизнес, в който доминират гиганти като Western Union и MoneyGram.


  Компанията твърди, че настоява за по-голяма прозрачност около таксите, които банките и услугите по обмяна на валута начисляват на клиентите си за прехвърляне на пари в чужбина.


  “Преди осем години имахме една мечта и по някакъв начин целият свят беше срещу нас”, каза съосновател и председател на TransferWise Таавет Хинрикус в интервю.


  “И ние успяхме стъпка по стъпка да изградим бизнеса и да променим средата около нас, за да бъдем много по-достъпни за потребителите.”


  TransferWise не добавя нови парични средства към баланса си, а вместо това дава на служителите и ранните инвеститори шанса да продадат част от дяловете си във вторична сделка за $ 292 милиона.


  Европейската частна инвестиционна група Vitruvian Partners и американски инвестиционни дружества Lone Pine Capital и Lead Edge Capital закупиха акции от съществуващи инвеститори, докато ранните инвеститори Андреесен Хоровиц и Байли Гифорд увеличиха участията си в компанията. Фондовете, управлявани от BlackRock, също допринесоха за кръга.


  “Ние сме печеливша компания през последните две години, имаме значителна сума пари по баланса”, каза Хинрикус. “Компанията не се нуждае от никакви пари.”


  TransferWise записа нетна печалба от £ 6,2 милиона (7,9 милиона щатски долара) за фискалната година, приключваща март 2018 г., докато годишните приходи почти се удвоиха до 117 милиона паунда. Компанията твърди, че добавя 10,000 нови бизнес клиенти на месец, като сега има 5 милиона клиенти и обработват 4 милиарда долара месечни транзакции.


  Последното набиране на средства означава, че TransferWise сега е най-ценният финтех стартъп в Европа, задминавайки британския дигитален кредитор OakNorth, който последно е оценен на 2,8 милиарда долара.


  Хинрикус заяви, че компанията не бърза да направи първоначално публично предлагане (IPO), както посочи и Кристо Каарман, главния изпълнителен директор, по време на сегмент на CNBC.


  “Макар да вярваме, че в крайна сметка ще бъдем публична компания, това не ни помага да правим това, което искаме да направим през следващите няколко години.”


  Засега компанията е фокусирана върху растежа. Понастоящем TransferWise има над 1,600 служители по целия свят и ще наеме още 750 през следващите 12 месеца, твърди Хинрикус.  СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
  Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

  Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

  ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

  Мнения (0)
  Изкажете мнение
  Още Финтех новини

  eToro ще издават дебитни карти от 2020 година

  На 9-ти декември Business Insider съобщи, че 12 милиона потребители на базираната в Обединеното кралство платформа за търговия с дигитални активи ще могат да изразходват печалбите си чрез дебитна карт...
  ДЕК. 10, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

  Китай започват да тестват дигиталната си валута заедно с Huawei

  Китайската надпревараЧовек, който е близък до въпроса, каза на Caijing, че DCEP, което е името на пилотната криптовалута на страната, е от голямо значение за PBoC. Той проведе срещи на затворени врати...
  ДЕК. 9, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

  Финтех филиал на застрахователен гигант с IPO за $500 милиона

  Според заявление на F-1 от 2 декември, фирмата се стреми да продаде акции на стойност $500 милиона в своето IPO. Скорошното заявление гласи:   Очакваме, че ще получим нетни постъпления от около $438...
  ДЕК. 6, 2019 20:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

  Централната банка на Франция ще тества дигиталната си валута в началото на следващата година

  Франсоа Вилрой дьо Галхау, управителят на Банката на Франция, обяви, че те ще започнат да тестват проекта за дигитално евро до края на първото тримесечие на 2020 г., според френската медия Les Echos.Б...
  ДЕК. 6, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
  Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света