НАЧАЛО Финтех

TransferWise - най-ценният финтех стартъп в Европа, с оценка от $ 3,5 млрд. (видео)

ЮЛИ. 16, 2019 15:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 TransferWise - най-ценният финтех стартъп в Европа, с оценка от $ 3,5 млрд. (видео)

Vitruvian Partners, Lone Pine и Lead Edge купиха дялове в TransferWise във вторична продажба на акции.

TransferWise има общо 5 милиона клиенти и обработва транзакции на стойност от £ 4 милиарда всеки месец.


  Последната сделка означава, че компанията сега е най-ценният финтех стартъп в Европа.


  TransferWise, компанията за парични преводи, която се конкурира Western Union, се оценява на 3,5 милиарда долара след нов инвестиционен кръг. Това я прави най-ценният финансов технологичен стартъп в Европа.


  С намаляването на таксите и добавянето на практичната онлайн платформа, която да помогне на потребителите да местят парите си в глобален мащаб и да проследяват техните трансфери. Базираната в Лондон компания използва модерен подход към застоялият бизнес, в който доминират гиганти като Western Union и MoneyGram.


  Компанията твърди, че настоява за по-голяма прозрачност около таксите, които банките и услугите по обмяна на валута начисляват на клиентите си за прехвърляне на пари в чужбина.


  “Преди осем години имахме една мечта и по някакъв начин целият свят беше срещу нас”, каза съосновател и председател на TransferWise Таавет Хинрикус в интервю.


  “И ние успяхме стъпка по стъпка да изградим бизнеса и да променим средата около нас, за да бъдем много по-достъпни за потребителите.”


  TransferWise не добавя нови парични средства към баланса си, а вместо това дава на служителите и ранните инвеститори шанса да продадат част от дяловете си във вторична сделка за $ 292 милиона.


  Европейската частна инвестиционна група Vitruvian Partners и американски инвестиционни дружества Lone Pine Capital и Lead Edge Capital закупиха акции от съществуващи инвеститори, докато ранните инвеститори Андреесен Хоровиц и Байли Гифорд увеличиха участията си в компанията. Фондовете, управлявани от BlackRock, също допринесоха за кръга.


  “Ние сме печеливша компания през последните две години, имаме значителна сума пари по баланса”, каза Хинрикус. “Компанията не се нуждае от никакви пари.”


  TransferWise записа нетна печалба от £ 6,2 милиона (7,9 милиона щатски долара) за фискалната година, приключваща март 2018 г., докато годишните приходи почти се удвоиха до 117 милиона паунда. Компанията твърди, че добавя 10,000 нови бизнес клиенти на месец, като сега има 5 милиона клиенти и обработват 4 милиарда долара месечни транзакции.


  Последното набиране на средства означава, че TransferWise сега е най-ценният финтех стартъп в Европа, задминавайки британския дигитален кредитор OakNorth, който последно е оценен на 2,8 милиарда долара.


  Хинрикус заяви, че компанията не бърза да направи първоначално публично предлагане (IPO), както посочи и Кристо Каарман, главния изпълнителен директор, по време на сегмент на CNBC.


  “Макар да вярваме, че в крайна сметка ще бъдем публична компания, това не ни помага да правим това, което искаме да направим през следващите няколко години.”


  Засега компанията е фокусирана върху растежа. Понастоящем TransferWise има над 1,600 служители по целия свят и ще наеме още 750 през следващите 12 месеца, твърди Хинрикус.  СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
  Crypto Book
  Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

  Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

  warning

  ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

  Мнения (0)
  Изкажете мнение
  Още Финтех новини

  Япония започва да експериментира с дигиталната йена

  BoJ иска да дигитализира пари, но остава да видим дали Япония може да настигне Китай, който вече е започнал да тества собствения си CBDC. Това е първият път, когато BoJ разкри, че ще започне процес за...
  ЮЛИ. 3, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

  Обемите на децентрализираните борси са пет пъти по-високи от миналата година

  Този брой засенчва обемите от същия период на 2019 г. и се представя добре за DeFi пространството, което вече показва признаци на устойчив растеж.Децентрализираните борси показват огромен растеж, тъй ...
  ЮЛИ. 3, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

  Дигиталният долар може да даде прекалено много власт на Федералния резерв

  Дигитална валута, управлявана от ФЕД, ще бъде тази, която „засяга социалните ценности и неприкосновеността на личния живот“, пише в изявление от 11-ти юни. Но други свидетелства, предоставени на засед...
  ЮЛИ. 1, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

  Tether достигнаха пазарна капитализация от $10 милиарда

  Наред с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), Tether вече е един от трите крипто активи с единадесетцифрена капитализация.Отчетените от Tether $10 милиарда пазарна капитализация представляват годише...
  ЮЛИ. 1, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
  Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света