НАЧАЛО Алткойни

Защо институционалните инвеститори се отдръпват от Етериум продуктите?

21.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо институционалните инвеститори се отдръпват от Етериум продуктите?

Институционалните инвеститори изтеглят средства от Етериум продукти в очакване на предстоящите крайни срокове за подаване на заявления за спот ETF.

Последните данни от CoinShares показват, че институционалните Етериум продукти са претърпели отлив миналата седмица, продължавайки тенденцията, наблюдавана и преди това.

През последните седем дни от Етериум са изтекли $23 милиона, което се прибавя към отливна от $14 милиона през предходната седмица. Тези изходящи потоци се случиха въпреки притока на средства в Биткойнпродуктите, което поражда опасения относно пазарната позиция на Етериум на фона на продължаващите колебания.

Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) запази предпазлива позиция по отношение на крипто активите, позовавайки се на регулаторни опасения. Това доведе до интензивен контрол на заявленията за спот ETF, като регулаторът често отлага датите за одобрение. Този месец ArkInvest и 21Shares премахнаха стейкингът като част от усилията си да спазят изискванията на SEC.

SEC също така отложи датите за одобрение на заявленията на Galaxy, Invesco и BlackRock. Въпреки че настоящата ситуация остава несигурна, скоро се очакват важни решения. Пазарът е особено съсредоточен върху решенията на SEC по заявленията на VanEck и 21Shares, които трябва да бъдат приети съответно на 23 и 24 май.

Неотдавнашните изходящи потоци бяха предизвикани от влошените настроения и слабите очаквания за одобрение, както прогнозираха пазарните анализатори. Анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас по-рано прогнозира 25% шанс за одобрение, което доведе до спад в пазарните нагласи и движението на цената на Етериум, дори когато други крипто активи отбелязаха ръст.

Въпреки това негативните настроения около институционалните Етериум продукти може да се обърнат тази седмица. Балчунас и Джеймс Сейфарт увеличиха прогнозираните шансове за одобрение на спот ЕTH ETF до 75%.

По подобен начин шансовете за одобрение на Polymarket също са се увеличили с 50%, отразявайки рязкото нарастване на положителните настроения. Към момента на последната актуализация ETH се търгува на цена от $3,800, отбелязвайки 20% увеличение през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Този алткойн е един от най-силните в момента след близо 1,500% скок според анализатор

Известен търговец и анализатор наскоро сподели прогнозата си за криптовалута, чиято цена значително се повиши от януари насам.

14.06.2024 14:08 2 мин. четене

Ето как инвеститорите откриват меме криптовалути, с които изкарват милиони

Мемe монетите са съществена част от крипто света и това е факт, който големите имена като Майк Новограц признават.

14.06.2024 7:30 2 мин. четене

Coinbase добавя две нови криптовалути към платформата си за фючърсна търговия

Coinbase, най-големямата крипто борса в САЩ, предприе невероятен ход за своя пазар на фючърси върху криптовалути.

14.06.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.