НАЧАЛО Алткойни

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

21.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

Ако преди пет години бяхте инвестирали 300 лева в Етериум, днес инвестицията ви би струвала около 5,300 лева. Това означава възвръщаемост от 1,770%, което надхвърля печалбата от 1,000% на Биткойн за същия период от време. За сравнение, индексът S&P 500 е нараснал само с 87%.

Първо, преди пет години Етериум бе нововъзникваща и сравнително непозната технология. Оттогава насам секторът на криптовалутите се разви чувствително, с повишена полезност, приемане и разпознаваемост. Тази прогресия поражда възможността най-драматичните фази на растеж на Етериум вече да са настъпили.

На второ място, такава забележителна възвръщаемост е постигната от тези с „диамантени ръце“ – термин в света на криптовалутите за задържане на инвестициите при изключителна волатилност. Например, ако сте купили Етериум преди пет години, но сте го продали в началото на 2023 г., възвръщаемостта ви би била 640%.

Въпреки че все още е впечатляваща, тя е значително по-ниска от възвръщаемостта за тези, които са се задържали по-дълго. Обратно, ако сте купили ETH в началото на 2022 г. и сте продали година по-късно, бихте загубили около две трети от първоначалната си инвестиция.

Въпреки че Етериум се оказа отлична дългосрочна инвестиция, прогнозирането на краткосрочните движения на цената му остава предизвикателство.

Към момента на писане на статията ЕТH се търгува за $3,600, отбелязвайки над 20% ръст за последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.