НАЧАЛО Блокчейн

Защо Етериум е по-добър от останалите блокчейни, според основателя на Ziliqa

юли 31, 2022 20:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Етериум е по-добър от останалите блокчейни, според основателя на Ziliqa

Zilliqa (ZIL), първият блокчейн със смарт договори и шардинг, възобнови дейността си след принудителна пауза. Ето как екипът зад протокола се справи с "предизвикателството" и какво харесва основателят му в Етериум (ETH).

Zilliqa (ZIL) успя да възобнови работата на основната мрежа за по-малко от 24 часа.

Според официалното изявление, споделено на основния уебсайт на проекта, нейната основна мрежа е била възобновена след срив. Екипът сподели основната причина за проблемите.

Според изявлението едно от вградените извиквания на функции на програмния език Scilla на Zilliqa (ecdsa_recover_pk) не е било обработено правилно от интегрираната библиотека OCaml secp256k1. Това, от своя страна, е попречило на блоковете на основната мрежа на Zilliqa да бъдат добавени в блокчейна.

На 30 юли 2022 г. актуализацията за възстановяване беше завършена. В момента операторите на нодове на Zilliqa актуализират софтуера си, за да гарантират, че блоковете се добавят правилно. Поради това някои копачи може да изпитат забавяне при получаването на награди за участието си.

Zilliqa навършва пет години

Трябва да се отбележи, че Zilliqa (ZIL) успя да възобнови мрежата точно в деня на петата си годишнина. Блокчейнът заработи в основната мрежа на 31 юли 2017 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум с важно постижение след 30% скок на цената


Основателят на Zilliqa Амрит Кумар (той се оттегли от ролята си в Zilliqa на 29 май) отдели време, за да обсъди „тайната съставка“ на Етериум (ETH) и други успешни блокчейн системи. Той заяви, че Етериум винаги е отстоявал дългосрочна иновативна визия, вместо да копира стратегиите на другите за незабавен успех:

Постоянните иновации са поддържали Етериум жив през всичките тези години въпреки всички проблеми. Повечето, ако не и всички други мрежи от първи слой спряха да въвеждат иновации скоро след стартирането си и вместо това започнаха да имитират стратегии за краткосрочен успех. Биткойн не може и не трябва да бъде като тези други протоколи от първи слой. Биткойн (BTC) трябва да се придържа към същата иновативна етика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене