НАЧАЛО Алткойни

Защо дейността в блокчейна на Luna Classic е спаднала значително?

септември 26, 2022 9:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо дейността в блокчейна на Luna Classic е спаднала значително?

Дейността в блокчейна на Luna Classic е спаднала значително, след като тя наложи 1,2% данък върху транзакциите, свързани с токените, които се изгарят от предлагането.

Цената на LUNC скочи след като предложението за механизма за изгаряне на токени бе активирано на 1 септември. Тогава за осем дни LUNC поскъпна с 250%. Някои инвеститори спекулираха, че този ход може да направи криптовалутата дефлационна, което означава, че повече токени се унищожават, отколкото се издават като награди за валидаторите.

Критиците обаче поставиха под въпрос дали активността на веригата ще се задържи, след като потребителите бъдат обложени с 1,2% данък върху транзакциите си. При положение че всеки ден в предлагането на LUNC влизат $162,000 като инфлация, мрежата трябваше да поддържа дневна активност на стойност $13,5 милиона, за да компенсира наградите за залагане на LUNC.

На 22 септември Lightcrypto, популярен крипто инфлуенсър, публикува, че само 2,503 LUNC са били изгорени за седемте часа след влизането в действие на механизма за облагане и изгаряне.

Той пише:

Токенът има нужда от случаи на употреба, за да подкрепи наратива, но никой не иска да плаща по 1.2%. В крайна сметка се получава “мъртва” верига… 

Изглежда обаче, че има и други фактори, които играят роля

FatManTerra, виден разобличител на Terra, отговори, че ъпгрейдът, въвеждащ механизма за изгаряне, е причинил широко разпространени грешки за децентрализирани приложения (dApps), портфейли и борси, което допълнително е забавило активността във веригата.

Бяха споделени чатове в Discord, показващи как разработчиците на Terra Classic потвърждават, че много dApps не са надградени, за да поддържат данъка, и че някои централизирани борси не са възобновили депозитите и тегленията.

Binance са възстановили тегленията и депозитите на Terra Classic.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?


Макар че LUNC се търгува в диапазон през последната седмица, токена е спаднал с 52% от най-високата си стойност на 8 септември. Етериум, които въведоха механизъм за изгаряне, когато Сливането се осъществи, унищожават средно по 980 ETH дневно през последните седем дни, което се равнява на около $1,2 милиона изгорени ETH всеки ден по текущи цени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.