НАЧАЛО Алткойни

Защо дейността в блокчейна на Luna Classic е спаднала значително?

септември 26, 2022 9:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо дейността в блокчейна на Luna Classic е спаднала значително?

Дейността в блокчейна на Luna Classic е спаднала значително, след като тя наложи 1,2% данък върху транзакциите, свързани с токените, които се изгарят от предлагането.

Цената на LUNC скочи след като предложението за механизма за изгаряне на токени бе активирано на 1 септември. Тогава за осем дни LUNC поскъпна с 250%. Някои инвеститори спекулираха, че този ход може да направи криптовалутата дефлационна, което означава, че повече токени се унищожават, отколкото се издават като награди за валидаторите.

Критиците обаче поставиха под въпрос дали активността на веригата ще се задържи, след като потребителите бъдат обложени с 1,2% данък върху транзакциите си. При положение че всеки ден в предлагането на LUNC влизат $162,000 като инфлация, мрежата трябваше да поддържа дневна активност на стойност $13,5 милиона, за да компенсира наградите за залагане на LUNC.

На 22 септември Lightcrypto, популярен крипто инфлуенсър, публикува, че само 2,503 LUNC са били изгорени за седемте часа след влизането в действие на механизма за облагане и изгаряне.

Той пише:

Токенът има нужда от случаи на употреба, за да подкрепи наратива, но никой не иска да плаща по 1.2%. В крайна сметка се получава „мъртва“ верига… 

Изглежда обаче, че има и други фактори, които играят роля

FatManTerra, виден разобличител на Terra, отговори, че ъпгрейдът, въвеждащ механизма за изгаряне, е причинил широко разпространени грешки за децентрализирани приложения (dApps), портфейли и борси, което допълнително е забавило активността във веригата.

Бяха споделени чатове в Discord, показващи как разработчиците на Terra Classic потвърждават, че много dApps не са надградени, за да поддържат данъка, и че някои централизирани борси не са възобновили депозитите и тегленията.

Binance са възстановили тегленията и депозитите на Terra Classic.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?


Макар че LUNC се търгува в диапазон през последната седмица, токена е спаднал с 52% от най-високата си стойност на 8 септември. Етериум, които въведоха механизъм за изгаряне, когато Сливането се осъществи, унищожават средно по 980 ETH дневно през последните седем дни, което се равнява на около $1,2 милиона изгорени ETH всеки ден по текущи цени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене