НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?

септември 4, 2022 17:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?

Това може да се счита за знак за подем в близко бъдеще. Към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува около $19,900 при пазарна капитализация от $381.38 милиона.

Въпреки че едномесечната графика на BTC e оцветена предимно в червено, доверието на инвеститорите в монетата не изглежда да е намаляло. Това също може да се счита за положителен фактор за флагманската криптовалута.

С толкова много събития, които се случват, колко скоро можем да очакваме биковете да се стегнат и да предизвикат следващото възходящо рали на BTC?

Какво да очакваме?

Наскоро броят на адресите, притежаващи 1+ BTC, достигна АТН от 900,232, което показва, че инвеститорите очакват скок на цената през следващите дни.

Въпреки че мненията са различни, няколко анализатори говориха за оценката си на ситуацията. Например ‘TAnalyst’, популярен анализатор в Twitter, наскоро публикува графика, която показва нещо интересно.

Както се вижда от графиката, беше образувана бича клиновидна формация, която намеква, че може да предстои възход за Биткойн в краткосрочен план.

Общият изходящ поток на Биткойн от борсите също подкрепи констатациите на TAnalyst и цифрата леко се повиши, което е бичи сигнал.

Освен това коефициентът на рисковите резерви на Биткойн също спадна значително. Това би могло да означава пазарно дъно, заедно със създаването на възможност за инвеститорите да акумулират, тъй като съотношението риск/печалба се е увеличило.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн, Етериум и Cardano са позиционирани за печалби, твърди анализатор


От друга страна обаче, някои анализатори твърдят друго. Коментирайки въпроса, ‘Maartunn’ – анализатор и автор в CryptoQuant – посочи в оценката си, че мечките може би все още имат предимство на пазара.

Според наличните данни, сценарий, при който миньорите преместват Биткойн на борсите, е последван от спад на цените. Подобна тенденция се наблюдава и през май и юни.

Освен това, тъй като на 2 септември бяха прехвърлени 4,400 BTC от миньори към борси, ситуацията може да се повтори. Съществува вероятност цената на BTC да се понижи през следващите дни.

Биткойн в краткосрочен план

Четиричасовата графика на BTC обрисува неясна картина по отношение на ценовото му действие, тъй като много индикатори дават разнообразни сигнали. ЕМА лентата показваше възможен бичи ръст, тъй като разликата между 20-дневната и 55-дневната ЕМА беше намалена, създавайки възможност за бичи кросоувър. Освен това се образува възходящ триъгълник, което допълнително увеличи шансовете за подем.

Индексът на относителната сила (RSI) и индикаторът за конвергенция и дивергенция на пълзящите средни (MACD) обаче разказаха друга история. Първият регистрира низходящ тренд, а вторият показа мечи кросоувър. Това свежда до минимум шансовете за пробив в посока нагоре в краткосрочен план.

 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн (BTC) се покачва над $20,000 – какво може да предстои?

Пазарът на криптовалути успя да се възстанови и флагманската криптовалута се изкачи над зоната на съпротива от $19,200. На часовата графика на двойката BTC/USD се наблюдаваше ясно движение над меча тренд линия със съпротива около $19,220. Видяхме и движение над основната зона на съпротива близо до нивото от $19,500. Цената на Биткойн сега се търгува […]

септември 27, 2022 16:37 1 мин. четене

Биткойн може да избегне още един спад ако пробие над това ключово ниво

Биткойн се бори да набере скорост над $21,500 спрямо щатския долар. BTC трябва да преодолее зоната на съпротива от $22,500, за да избегне нов спад в близко бъдеще. Цената на Биткойн е изправена пред пречки Цената на Биткойн започна незначителна възходяща корекция от зоната на подкрепа от $21,000. BTC успя бавно да се повиши над […]

август 26, 2022 12:05 1 мин. четене

Биткойн (BTC) демонстрира сила, пробивайки $24,000

Биткойн продължава да се повишава, след като видяхме ясно движение над зоната на съпротива от $23,500. Цената на Биткойн остана над основната зона на подкрепа близо до нивата от $22,400 и $22,500. Активът започна прилично повишение над $22,800. Възходящото движение беше такова, че цената се върна над нивото от $23,000 и 100-часовата проста плъзгаща се […]

август 8, 2022 12:11 1 мин. четене

Биткойн (BTC) проби над $22,000 – какво да следим?

Цената на криптовалутата формира база над нивото от $19,000 откъдето започна импулса си. BTC след това проби зоната на съпротива около $20,500, преди да продължи възхода си. Биткойн проби $21,000 и се установи над 100-часовата проста плъзгаща се средна. След като формира връх около $21,600, преди да се отдръпне под $21,000. Биковете бяха активни около […]

юли 18, 2022 12:20 1 мин. четене
Популярни Новини