НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?

септември 4, 2022 17:25 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?

Това може да се счита за знак за подем в близко бъдеще. Към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува около $19,900 при пазарна капитализация от $381.38 милиона.

Въпреки че едномесечната графика на BTC e оцветена предимно в червено, доверието на инвеститорите в монетата не изглежда да е намаляло. Това също може да се счита за положителен фактор за флагманската криптовалута.

С толкова много събития, които се случват, колко скоро можем да очакваме биковете да се стегнат и да предизвикат следващото възходящо рали на BTC?

Какво да очакваме?

Наскоро броят на адресите, притежаващи 1+ BTC, достигна АТН от 900,232, което показва, че инвеститорите очакват скок на цената през следващите дни.

Въпреки че мненията са различни, няколко анализатори говориха за оценката си на ситуацията. Например ‘TAnalyst’, популярен анализатор в Twitter, наскоро публикува графика, която показва нещо интересно.

Както се вижда от графиката, беше образувана бича клиновидна формация, която намеква, че може да предстои възход за Биткойн в краткосрочен план.

Общият изходящ поток на Биткойн от борсите също подкрепи констатациите на TAnalyst и цифрата леко се повиши, което е бичи сигнал.

Освен това коефициентът на рисковите резерви на Биткойн също спадна значително. Това би могло да означава пазарно дъно, заедно със създаването на възможност за инвеститорите да акумулират, тъй като съотношението риск/печалба се е увеличило.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн, Етериум и Cardano са позиционирани за печалби, твърди анализатор


От друга страна обаче, някои анализатори твърдят друго. Коментирайки въпроса, ‘Maartunn’ – анализатор и автор в CryptoQuant – посочи в оценката си, че мечките може би все още имат предимство на пазара.

Според наличните данни, сценарий, при който миньорите преместват Биткойн на борсите, е последван от спад на цените. Подобна тенденция се наблюдава и през май и юни.

Освен това, тъй като на 2 септември бяха прехвърлени 4,400 BTC от миньори към борси, ситуацията може да се повтори. Съществува вероятност цената на BTC да се понижи през следващите дни.

Биткойн в краткосрочен план

Четиричасовата графика на BTC обрисува неясна картина по отношение на ценовото му действие, тъй като много индикатори дават разнообразни сигнали. ЕМА лентата показваше възможен бичи ръст, тъй като разликата между 20-дневната и 55-дневната ЕМА беше намалена, създавайки възможност за бичи кросоувър. Освен това се образува възходящ триъгълник, което допълнително увеличи шансовете за подем.

Индексът на относителната сила (RSI) и индикаторът за конвергенция и дивергенция на пълзящите средни (MACD) обаче разказаха друга история. Първият регистрира низходящ тренд, а вторият показа мечи кросоувър. Това свежда до минимум шансовете за пробив в посока нагоре в краткосрочен план.

 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене