НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?

септември 4, 2022 17:25 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от Биткойн (BTC) този септември?

Това може да се счита за знак за подем в близко бъдеще. Към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува около $19,900 при пазарна капитализация от $381.38 милиона.

Въпреки че едномесечната графика на BTC e оцветена предимно в червено, доверието на инвеститорите в монетата не изглежда да е намаляло. Това също може да се счита за положителен фактор за флагманската криптовалута.

С толкова много събития, които се случват, колко скоро можем да очакваме биковете да се стегнат и да предизвикат следващото възходящо рали на BTC?

Какво да очакваме?

Наскоро броят на адресите, притежаващи 1+ BTC, достигна АТН от 900,232, което показва, че инвеститорите очакват скок на цената през следващите дни.

Въпреки че мненията са различни, няколко анализатори говориха за оценката си на ситуацията. Например ‘TAnalyst’, популярен анализатор в Twitter, наскоро публикува графика, която показва нещо интересно.

Както се вижда от графиката, беше образувана бича клиновидна формация, която намеква, че може да предстои възход за Биткойн в краткосрочен план.

Общият изходящ поток на Биткойн от борсите също подкрепи констатациите на TAnalyst и цифрата леко се повиши, което е бичи сигнал.

Освен това коефициентът на рисковите резерви на Биткойн също спадна значително. Това би могло да означава пазарно дъно, заедно със създаването на възможност за инвеститорите да акумулират, тъй като съотношението риск/печалба се е увеличило.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн, Етериум и Cardano са позиционирани за печалби, твърди анализатор


От друга страна обаче, някои анализатори твърдят друго. Коментирайки въпроса, ‘Maartunn’ – анализатор и автор в CryptoQuant – посочи в оценката си, че мечките може би все още имат предимство на пазара.

Според наличните данни, сценарий, при който миньорите преместват Биткойн на борсите, е последван от спад на цените. Подобна тенденция се наблюдава и през май и юни.

Освен това, тъй като на 2 септември бяха прехвърлени 4,400 BTC от миньори към борси, ситуацията може да се повтори. Съществува вероятност цената на BTC да се понижи през следващите дни.

Биткойн в краткосрочен план

Четиричасовата графика на BTC обрисува неясна картина по отношение на ценовото му действие, тъй като много индикатори дават разнообразни сигнали. ЕМА лентата показваше възможен бичи ръст, тъй като разликата между 20-дневната и 55-дневната ЕМА беше намалена, създавайки възможност за бичи кросоувър. Освен това се образува възходящ триъгълник, което допълнително увеличи шансовете за подем.

Индексът на относителната сила (RSI) и индикаторът за конвергенция и дивергенция на пълзящите средни (MACD) обаче разказаха друга история. Първият регистрира низходящ тренд, а вторият показа мечи кросоувър. Това свежда до минимум шансовете за пробив в посока нагоре в краткосрочен план.

 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн се срина под $20,000 – какво да следим?

Възможно е BTC да коригира нагоре, но възходящите движения може да са ограничени от съпротивата около $21,200. Цената на Биткойн не успя да се покачи над зоната на съпротива от $22,200. BTC се сблъска със силно нарастване на интереса от страна на продавачите, което доведе до спад под зоната на подкрепа от $21,500. Цената се […]

март 10, 2023 16:59 2 мин. четене

Биткойн отново отхвърлен от $25,000 – какво може да предстои?

Цената на Биткойн отново не успя да преодолее съпротивата от $25,000 и се движи надолу и скоро може да тества $23,000. BTC направи опит за нов пробив нагоре над зоната на съпротива от $25,000. Мечките на BTC обаче бяха активни в близост до зоната. Беше формиран връх близо до $25,100, преди цената да започне нов […]

февруари 22, 2023 17:31 2 мин. четене

Биткойн: Предстои ли възход до $25,000?

BTC се покачва и може да направи още един пробив над зоната на съпротива от $23,500. Какво се случва с цената на Биткойн? Най-голямата криптовалута се движи над зоната на съпротива от $22,500. Биткойн дори се търгуваше над нивото от $23,000, преди да се сблъска с продавачите близо до зоната от $23,400 и се коригира.  […]

януари 24, 2023 15:15 2 мин. четене

Биткойн проби над $17,000 – какво може да последва?

Цената на Биткойн набра скорост и проби $17,000, като показва положителни признаци и може да се насочи към нивото от $18,000. Цената на BTC формира база на подкрепа над нивото от $16,500. Активът започна ново повишение над нивата на съпротива от $16,800 и $17,000. Налице беше затваряне над нивото от $17,000 и 100-часовата проста плъзгаща […]

януари 9, 2023 10:51 2 мин. четене