НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Защо 99% от крипто активите не са добра инвестиция?

НОЕ. 14, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо 99% от крипто активите не са добра инвестиция?

Има много фактори, които определят добрата инвестиция на крипто пазара.

Ликвидността е една, независимо дали се прави дневна търговия или търсите по-дългосрочни печалби. Последните открития обаче разкриват, че много малко криптовалути имат измерима ликвидност.

Само 40 криптовалути имат значителен обем


Още през 2017 г., когато "крипто балонът се наду", инвеститорите бяха посъветвани да проучат документацията, екипа, проекта и технологията, преди да решат да инвестират каквито и да е било пари. Днес това е съвсем различна сцена, тъй като почти всички алткойни се сринаха, независимо от екипа или технологията.

Този мащабен срив, който до голяма степен бе причинен от регулаторния натиск, оказан върху ICO-тата и спукване на един незрял спекулативен балон, остави много малко оцелели. През 2019 г. се появи различен набор от критерии за това, което прави една инвестиция стойностна, а ликвидността играе голяма роля в това.

За да може един актив да се търгува, той трябва да има дневен обем. Ако криптовалутата не прави нищо, не означава, че никой не се интересува от покупката или продажбата ѝ. Coinmarketcap изброява почти 4800 криптовалути, въпреки че 99% са напълно неликвидни.

Голяма част от тези 99% са мъртви монети, без скорошни актуализации за развитие или текуща работа по съответните им проекти. Някои обаче продължават да работят с актуализации и разработка на блокчейн, но никой не иска да ги търгува.

Липсата на 'алткойн сезон' може да бъде основната причина. Но има няколко алткойни, които някога са били първите десет претенденти, по отношение на пазарната капитализация, а сега са паднали надолу по графиката, в дигитална неизвестност.

Съществува предположението, че много малко от тези проекти дори ги е имало преди три години, както бе посочил изпълнителният директор на Shapeshift, Ерик Ворхийс. Тогава CMC изброи само 652 криптовалути, така че броят им нарасна с 660% само за три години. Като допълнение, шест от първите десет, през ноември 2016 г., бяха свалени в класацията.

Кралете на ликвидността


Говорейки за ликвидност, Tether е очевидният лидер по отношение на обема, тъй като това е настоящият стандарт на стабилни монети. Естествено,  Биткойн и Етериум съответно се нареждат на второ и трето място, като Лайткойн е на четвърто. Криптовалутата на Том Лий става обект на много критики, въпреки че надживя голяма част от другите монети.

Останалите от първите десет по обем, включват EOS , BCH, XRP , Tron, NEO и ETC. Тридесетте под тях имат малка ликвидност, но въпросът остава: струва ли си инвестицията в някой от хилядите нетъргувани алткойни?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Стейбълкойнът на Coinbase минава 1 милиард пазарна капитализация

На 3-ти юли 2020 г. пазарната капитализация на USDC проби прага от 1 милиард долара за първи път от пускането на криптовалутата през октомври 2018 г. Според данни на Coin360, монетата наблюдава стремг...
ЮЛИ. 3, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Успехът на Ripple като платежна компания може и да не е в полза на XRP, според Антъни Помплиано

Говорейки в последния епизод на The Pomp Podcast, Помплиано очерта причините си да бъде фен на Ripple. Според Помп, Ripple се отличава като блокчейн базирана платежна компания, която е успяла да изгра...
ЮЛИ. 3, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум до 100,000 транзакции в секунда

С прехода от доказателство за работа (PoW) до доказателство за залог (PoS), Етериум 2.0 ще подобри скалируемостта и цялостното представяне на блокчейна, твърди Бутерин. Съоснователят на Етериу...
ЮЛИ. 2, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тези криптовалути се представиха значително по-добре от Биткойн през Q2

Най-добре представящата се криптовалута през последното тримесечие е Bancor (BNT), след като поскъпна с 544,98%, както съобщават от компанията за блокчейн анализ IntoTheBlock.Bancor е блокчейн протоко...
ЮЛИ. 1, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света