НАЧАЛО Алткойни

Запасът от 9 милиарда XRP токена на съоснователя на Ripple почти се изчерпа

юли 7, 2022 9:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Запасът от 9 милиарда XRP токена на съоснователя на Ripple почти се изчерпа

Джед МакКейлъб започна да продава токените си след напускането си на Ripple Labs, като след 8 години на системни разпродажби неговите 9 милиарда XRP се изчерпаха до около 81 милиона. Но тези константни продажби породиха различни въпроси.

На кого Джед МакКейлъб продава своите XRP?

Постоянните продажби на XRP от страна на Джед МакКейлъб породиха подозрения в криптообщността, тъй като криптоспециалистът „Digital Asset Investor“ задава въпроси, отнасящи се до привидния дипломатически имунитет на американския програмист.

Експертът постави въпроса на кого са били предоставени тези системни продажби, особено като се има предвид, че досега финансовите регулатори са разрешавали на МакКейлъб да продаде по-голямата част от своите XRP без никакви пречки, въпреки принадлежността му към юридически затруднената Ripple Labs и сриналата се Mt. Gox.

1. федералните не докосват Джед след MtGox 
2. SEC не го включва в делото на Ripple и не го съди за Stellar. 
3. Позволяват му да продава своите XRP на воля в продължение на осем години по време на делото SEC срещу Ripple. Всички се фокусират върху Джед, когато трябва да се съсредоточат върху това на кого продава.

Това повдигна въпроси в рамките на темата, тъй като много криптоентусиасти размишляват върху действителната причина, поради която МакКейлъб изглежда „недосегаем“ за финансовите регулатори като Федералния резерв и Комисията по ценни книжа и борси.

Други освен това поискаха да се проведат разследвания, за да се установи действителният собственик (собственици) на адресите, на които той е продавал своите XRP токени през последните 8 години.

Въпреки принадлежността си към Ripple и Mt. Gox, МакКейлъб не е имал съдебни спорове

Джед МакКейлъб напусна Ripple Labs през 2014 г. след проблеми, за които се съобщаваше, че са възникнали между него и ръководството на компанията. Неговото напускане не го освободи от разпределението на 20 милиарда XRP, които бяха поделени между тримата основатели на компанията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Алгоритъм прогнозира, че Cardano (ADA) може да стигне $2.90 до септември

Оттогава МакКейлъб периодично продава собствения си дял от XRP токени при определени условия, постигнати между него и компанията. Условията имат за цел да възпрат МакКейлъб да продаде всичките си дялове наведнъж, за да се избегне срив на пазара.

МакКейлъб е създател на платформата, която по-късно метаморфозира в Mt. Gox – Биткойн борса, която се срина през 2014 г. след невероятен възход, при който на нея се паднаха 70% от всички тогавашни Биткойн (BTC) трансакции. Mt. Gox претърпя хакерска атака, в резултат на която бяха загубени 650,000 до 850,000 BTC, според доклад.

Изненадващо е, че МакКейлъб не е имал никакви правни проблеми нито с Федералния резерв, нито с Комисията по ценните книжа и борси, въпреки връзките си с Mt. Gox и Ripple Labs, последната от които води тежка правна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси от декември 2020 г. насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене