НАЧАЛО Други

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

Въпреки факта, че законите за защита на потребителите са в сила за клиентите в ЕС и Обединеното кралство още отпреди създаването на въпросните NFT, идеята, че можете да върнете NFT за пълната сума, която сте платили, дори ако минималната цена е паднала до нула, развълнува Twitter.

Законите, известни като “разпоредби за дистанционни продажби”, включват дигитални стоки и тегления, включително книги и покупки в игри.

Подобно на голяма част от криптовалутите, правата на потребителите за купувачите и продавачите на NFT са сива зона. Ако е приложима, тази правна формалност може потенциално да попречи на проектите да “издърпат килима” изпод нищо неподозиращите купувачи на незаменяеми токени.

Тази седмица беше трудна за Web3 екипа на Porsche, тъй като първоначалното пускане на NFT токени, вдъхновени от модела на автомобила 911, не успя да се разпродаде. Това е така, тъй като първоначалната цена на изсичане от 0.911 ETH (или около $1,430 към момента на писане на статията) и липсата на ясна пътна карта отблъснаха мнозина.

От компанията си бяха партнирали с базирания в Хамбург дизайнер и 3D художник Патрик Фогел, за да създадат персонализирано изображение на модела 911 на Porsche.

След неубедителното първоначално издаване на токените германският автомобилен производител реши да намали доставките на NFT, след като възнамеряваше да изсече общо 7,500 бройки.

Сега в обращение са само 2,363 броя – а минималната цена е 1.9 ETH.

В сряда фирмата за производство на автомобили също така изложи своята пътна карта, в която се казва, че ще предостави на колекционерите достъп до събития и преживявания през следващите месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене