НАЧАЛО Регулации

Забрана на криптовалутите е „много трудно“ постижение, твърди сенатор от САЩ

декември 21, 2022 12:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Забрана на криптовалутите е „много трудно“ постижение, твърди сенатор от САЩ

Американският сенатор Шерод Браун заяви, че забраната на криптовалутите е "много трудна", след като председателстваше изслушване относно срива на FTX.

В интервю за водещия на предаването „Среща с пресата“ по NBC Чък Тод председателят на банковата комисия на Сената на САЩ настоява за повече регулации на пазара на криптовалути и не изключва възможността да подкрепи пълна забрана.

Браун обаче признава, че такава абсолютна забрана може да не е възможна.

Може би трябва да се забрани, въпреки че забраната е много трудна, защото ще отиде в офшорни зони и кой знае какво ще последва.

Браун, който проведе изслушването на FTX на 14 декември, нарича пазара на криптовалути „сложно, нерегулирано гърне с пари“.

Прекарах голяма част от последните осем години и половина в тази работа като председател на Комисията по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси, като обучавах колегите си и се опитвах да информирам обществеността за криптовалутите и опасностите, които те представляват за нашата сигурност като нация и за потребителите, които се подвеждат от тях.

Браун казва, че проблемите, свързани с криптовалутите, са по-големи, отколкото само FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Франция иска да затегне крипто регулациите


В писмо, публикувано миналия месец, Браун поиска от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън да свика среща с други регулаторни органи за „разработване на законодателство, което да създаде органи, които да позволят на регулаторите да имат видимост и по друг начин да упражняват надзор върху дейността на свързаните [компании] и дъщерните дружества на субектите, занимаващи се с криптоактиви“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене