НАЧАЛО Алткойни Биткойн

За първи път САЩ имат най-голямата хешираща мощност за копаене на Биткойн

ДЕК. 3, 2021 19:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 За първи път САЩ имат най-голямата хешираща мощност за копаене на Биткойн

Пулът за копаене на Биткойн „Foundry USA“, който очевидно е базиран в Съединените щати, се нареди на първо място сред пуловете с най-висок хашрейт в тази мрежа. Това е първият път, когато северноамерикански пул превъзхожда китайския в тази категория.

AntPool и F2Pool, и двата от Китай, традиционно оглавяват списъка с пулове за копаене на Биткойн (BTC) по отношение на хешираща мощност.


Това се промени, когато Foundry USA Pool постигна 17% от световната мощност за копаене на Биткойн.


Как го направиха САЩ?


По принцип - всичко се случи така благодарение на Китай.


Няколко китайски криптодобивни операции избраха Съединените щати като една от дестинациите си за продължаване на операциите. Предвид възхода на Биткойн в сектора на криптовалутите, това беше отличен избор. Това означава голямо вливане на парични средства на пазара и общо покачване на търгуваните там активи.


Жизненоважно е да се отбележи, че китайското правителство избра да отхвърли използването на Биткойн и други дейности, свързани с криптовалута, в своята юрисдикция, които не бяха разрешени от тях.


Не за първи път Китай бива свален от трона


Само веднъж преди това Китай бе изместен от първото място от друга страна. Последният път не беше пул от Съединените щати, а по-скоро от Нидерландия.


Това беше още през 2014 г. - което ви дава представа за доминацията на майнинг компаниите в Китай.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто трейдър споделя предупреждение за Биткойн


Беше само въпрос на дни, преди Китай да си върне първото място от Холандия - но този път няма да е така, тъй като техният хашрейт продължава да намалява.


Обемът на търговия от Китай също бързо намалява, тъй като страната става напълно откъсната от международните крипто пазари, както е предвидило тяхното правителство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Купуват ли големите инвеститори по време на спада?

CoinShares казва, че Cardano (ADA), Solana (SOL) и Polkadot (DOT) също са се радвали на приток през седмицата, което предполага, че инвеститорите очакват възможен обрат на пазара.“Входящите потоци дой...
ЯНУ. 25, 2022 01:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво правят Биткойн (BTC) китовете?

В нов епизод на ‘Best Business Show’ Помплиано казва на своите над 330,000 абонати в YouTube, че BTC китовете до голяма степен са останали встрани по време на последната рязка корекция, при която BTC ...
ЯНУ. 24, 2022 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър, предрекъл дъното през 2018-та, споделя прогноза за Биткойн

Той вярва, че BTC ще отбележи нови върхове за всички времена тази година, въпреки низходящото си движение през последните два месеца.Псевдонимният крипто анализатор Smart Contracter казва на своите на...
ЯНУ. 24, 2022 01:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да очакваме ли обрат на пазара?

В ново интервю за канала InvestAnswers в YouTube, Коуен казва, че нивото от $30,000 действа като основно ниво на цената за Биткойн.“Ясно е, че $30,000 също са голяма площ. Не искам да кажа, че непреме...
ЯНУ. 23, 2022 15:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света