НАЧАЛО Регулации

Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

юли 6, 2018 15:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея легитимира блокчейн индустрията

Южнокорейското правителство изготвя нови важни нови стандарти за индустриална класификация за вътрешната блокчейн индустрия, местната крипто медия The BChain съобщава четвъртък, 5-и юли.

Три корейски министерства – Националната статистическа служба, Министерството на науката и технологиите и Министерството на информацията и комуникациите – работят от края на миналия месец, за да изготвят окончателния проект на нова класификационна схема за блокчейн индустрията.

Схемата ще служи като основа за разработване на политики, насочени главно към „промотиране на блокчейн и регулаторни рамки и обхваща области като изграждане на блокчейн, децентрализирани приложения (DApps), обмен и транзакции в криптовалути.

Проектът определя обменът на криптовалути като крипто обмен с активи и брокерство, което е важна нова дефиниция, която „разпознава криптообмените като регулирани финансови институции“, за разлика от предишната им класификация като „комуникационни продавачи“, според Hacked.

BChain съобщава, че този ход е „първият път“, когато корейското правителство е признало нововъзникващия сектор като легитимна индустрия.

С допълнителен принос от 43 правителствени министерства и 17 регионални общини, както и от предприятия и финансови институции, инициативата се основава на консултации с над 160 институции, за да направи първото статистическо проучване на сектора в страната.

Правителството подраздели своята схема за класификация на индустрията в три сектора, като десет допълнителни подразделения са под ръководството на корейската стандартна промишлена класификация (KSIC). Подразделите включват подробни съображения за блокчейн инфраструктури за DApps, като EOS , Етериум и NEO , базирани на блокчейн изчислителни услуги в облак и крипто копаене.

Изследването обхваща и интегрирането на блокчейн системи в съществуващите индустрии, включително финансовия сектор, сигурността, застраховането, управлението на авторските права, управлението на веригата за доставки, медицинските услуги и разработването на софтуер.

Днешните новини идват в ключов момента за южнокорейската крипто сфера. Неотдавнашните хакове на крипто обмени предизвикаха решителни отговори от местните регулатори: все пак важна положителна новина се появи от правителството през пролетта, най-вече плановете на страната да вдигне забраната върху вътрешните първоначални предлагания на монети (ICO).

В края на юни Министерството на науката и информационните технологии съобщи за основна стратегия за развитие на блокчейн технологиите. Целта е да съберат приблизително 207 милиона долара до 2022 г., а от май централната банка на страната проучи идеята за използване на блокчейн, за да реализира своя проект за безмитно общество до 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на […]

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене

ЕС създава нов регулатор за надзор на крипто пространството

Европейският съюз (ЕС) планира да създаде шести „орган за борба с прането на пари“, който ще отговаря специално за регулирането на криптовалутната индустрия.

август 16, 2022 10:40 1 мин. четене

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене