НАЧАЛО Крипто Крими

Yuga Labs компроментирани чрез имейл услугата, която използват

януари 19, 2023 18:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Yuga Labs компроментирани чрез имейл услугата, която използват

Mailchimp обяви, че е била обект на хакерска атака, която е компрометирала акаунта на Yuga Labs. Въпреки това самите NFT са в безопасност, потвърдиха от Yuga Labs.

Имейл платформата и маркетинговата услуга Mailchimp наскоро претърпя пробив в базата данни, който доведе до компрометиране на акаунта на Yuga Labs. Популярната компания за NFT, която стои зад Bored Ape Yacht Club, Meebits, CryptoPunks и други, съобщи в Twitter за инцидента на 19 януари.

Yuga Labs потвърди, че е използвала услугата само няколко пъти и „за ограничени цели“, но е пожелала да сподели информацията от предпазливост. Те все пак заявиха, че „неоторизиран участник може да е получил достъп до данни в нашия акаунт“. Въпреки това не изглежда, че са били изнесени някакви данни.

От Yuga Labs също така разкриха, че данните в акаунта на Mailchimp са били само от имейл кампания, в която са участвали няколко души. Тя не е имала нищо общо с действителното изсичане (minting) на NFT.

Компанията заяви на общността, че ще се свърже със съответните лица само от имейл адреса на Yuga Labs, ако те смятат, че данните им са били засегнати. Те подчертаха, че потребителите трябва да проявяват предпазливост.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Телевизионен водещ обясни възхода на Биткойн с конспиративна теория


Това не е първият път, в който Mailchimp претърпява пробив на сигурността – всъщност това е вторият път в рамките на шест месеца. Последния път хакер е получил достъп, а засегнатите акаунти са били до голяма степен свързани с криптовалути и финанси.

Тези видове непреки атаки срещу криптоиндустрията са често срещани. Поради това играчите в пространството предупреждават потребителите да внимават за подозрителни имейли или лични съобщения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене