НАЧАЛО Биткойн

Телевизионен водещ обясни възхода на Биткойн с конспиративна теория

януари 19, 2023 11:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Телевизионен водещ обясни възхода на Биткойн с конспиративна теория

Наскоро се появиха конспиративни теории, опитващи се да обяснят възхода на Биткойн.

Тъкър Карлсън – водещ на Fox News – лансира теория, която свързва закъсненията на авиокомпаниите в САЩ и Канада с рязкото покачване на цената на Биткойн. Той направи това по време на предаването си “Tucker Carlson Tonight” по Fox News на 17 януари.

Той предположи, че срив на компютърни системи, довел до спирането на хиляди полети на 11 януари, може да е бил причинен от софтуер за откуп. Според него правителството на САЩ може да е купило голямо количество Биткойн, за да плати откупа. 

Почти всички подобни откупи се плащат в Биткойн. Така че, ако правителството на САЩ купуваше огромни количества Биткойн, за да плати откуп, цените на Биткойн щяха да скочат, разбира се. Така че въпросът е дали това се е случило? Ами да, случило се е.

Според него не е съвпадение, че миналия четвъртък в САЩ бяха спрени полетите, като оттогава се е повишила и цената на Биткойн с около 20%.  През първите два дни от прекъсването бяха отменени повече от 1,300 полета, а още 10,000 бяха отложени.

Докато някои изглежда вярват, че теорията е правдоподобна, тя не беше приета толкова добре от всички.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Подемът на Биткойн е дело на пазарна манипулация – твърдят крипто скептици


Сред другите аргументи срещу теорията беше, че правителството на САЩ вече разполага с голямо количество конфискувани биткойни и не би ги купило извънборсово. В допълнение, тъй като Биткойн е проследими и прозрачен, е по-вероятно големите откупи да бъдат платени в Monero.

Федералната авиационна администрация на САЩ заяви, че прекъсването е причинено от “повреден файл от базата данни” в нейната система “Notice to Air Mission”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.