НАЧАЛО Други

Япония наказва крипто обмени – замесени са Якудза

юни 23, 2018 1:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония наказва крипто обмени – замесени са Якудза

Японският регулатор е издал заповеди за подобряване на бизнеса на шест от 16-те напълно лицензирани крипто обмени на страната, включително Bitflyer, Quoine и Tech Bureau.

Агенцията потвърди на news.Bitcoin.com, че поне една от шестте борси е замесена по някакъв начин с Якуза. В отговор на заповедта за подобрение, Bitflyer спря регистрациите на нови профили.

Най-големият финансов регулатор в Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), издаде шест нови заповеди за подобряване на бизнеса в петък, 22-ри юни. Заповедите на Bitflyer, Tech Bureau, Bitpoint Japan, Btcbox, Bitbank и Quoine следват първото отхвърляне на регистрация за крипто борса на 7-ми юни.

Bitflyer, най-големият японски крипто обмен по обем, получи нареждане за „административно наказание“. Агенцията заяви, че след проверката „не е създадена ефективна система за управление, която да гарантира правилното и надеждно функциониране на бизнеса, както и противодействие срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма“. Обменът трябва да представи писмен доклад до агенцията до 23-ти юли. Регулаторът поясни:

Ръководството не е въвело система за вътрешен контрол, включваща вътрешен одит, като дава приоритет на намаляването на разходите.

Другите пет крипто обмена получиха подобни заповеди. В момента в Япония има 16 напълно лицензирани борси. Преди това единственият регулиран обмен за приемане на поръчки за подобряване на бизнес от FSA беше Tech Bureau, което извършва обмен на Zaif и GMO монета. Днешната заповед е втората, която Tech Bureau получава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене