НАЧАЛО Други

Япония наказва крипто обмени – замесени са Якудза

юни 23, 2018 1:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония наказва крипто обмени – замесени са Якудза

Японският регулатор е издал заповеди за подобряване на бизнеса на шест от 16-те напълно лицензирани крипто обмени на страната, включително Bitflyer, Quoine и Tech Bureau.

Агенцията потвърди на news.Bitcoin.com, че поне една от шестте борси е замесена по някакъв начин с Якуза. В отговор на заповедта за подобрение, Bitflyer спря регистрациите на нови профили.

Най-големият финансов регулатор в Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA), издаде шест нови заповеди за подобряване на бизнеса в петък, 22-ри юни. Заповедите на Bitflyer, Tech Bureau, Bitpoint Japan, Btcbox, Bitbank и Quoine следват първото отхвърляне на регистрация за крипто борса на 7-ми юни.

Bitflyer, най-големият японски крипто обмен по обем, получи нареждане за „административно наказание“. Агенцията заяви, че след проверката „не е създадена ефективна система за управление, която да гарантира правилното и надеждно функциониране на бизнеса, както и противодействие срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма“. Обменът трябва да представи писмен доклад до агенцията до 23-ти юли. Регулаторът поясни:

Ръководството не е въвело система за вътрешен контрол, включваща вътрешен одит, като дава приоритет на намаляването на разходите.

Другите пет крипто обмена получиха подобни заповеди. В момента в Япония има 16 напълно лицензирани борси. Преди това единственият регулиран обмен за приемане на поръчки за подобряване на бизнес от FSA беше Tech Bureau, което извършва обмен на Zaif и GMO монета. Днешната заповед е втората, която Tech Bureau получава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене