НАЧАЛО Други

XRP получи нов лиценз и вече е признат виртуален актив в Дубай

ноември 3, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP получи нов лиценз и вече е признат виртуален актив в Дубай

Ripple Labs обяви, че Органът за финансови услуги на Дубай (DFSA) е дал одобрението си за използването на свързания с нея компанията дигитален актив XRP в рамките на Международния финансов център на Дубай (DIFC).

Това одобрение означава официалното признаване на XRP като дигитален актив от DFSA, което позволява на лицензираните компании в региона да го включат в своите криптовалутни услуги. Освен това това развитие осигурява правна и регулаторна яснота за XRP в рамките на DIFC.

В резултат на това се очаква издаването на този лиценз на Ripple да стимулира приемането на монетата и да улесни разширяването на екосистемата на XRP. Според съобщението то има потенциала да отвори нови регионални методи за плащане и други случаи на използване на виртуалните активи в XRP Ledger.

Ripple (XRP) проявяваше голям интерес към Дубай, особено след като операциите на компанията в Съединените щати се сблъскаха с регулаторни предизвикателства. През 2020 г. дружеството съзнателно избра DIFC като място за централата си в Близкия изток и Северна Африка (MENA). Дубай е известен със своите благоприятни за иновациите разпоредби, широка мрежа и силна репутация, което го прави идеална среда за процъфтяване на финансовия сектор.

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, коментира:

Дубай продължава да демонстрира глобално лидерство в регулирането на виртуалните активи и в насърчаването на иновациите. Окуражаващо е да видим, че DFSA подкрепя приемането и използването на дигитални активи като XRP, за да позиционира Дубай като водещ център за финансови услуги, фокусиран върху привличането на чуждестранни инвестиции и стимулирането на икономическия растеж.

Ripple притежава различни лицензи, включително лиценз за голяма платежна институция (MPI), издаден от Паричния орган на Сингапур (MAS). Освен това компанията в момента е в процес на търсене на разрешение за лицензи в Обединеното кралство и Ирландия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.