НАЧАЛО Алткойни

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

05.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

Наскоро цената му се опита да се покачи до $0.66, но не беше отхвърлена, като впоследствие падна обратно до около $0.42. В момента криптовалутата се колебае между нивата от $0.6 и $0.4, като не успява да пробие нови ценови територии през последните няколко години.

Докато някои анализатори смятат това за знак, че XRP все още е подценен, други поддържат по-песимистична позиция. Сред тях е анализаторът Джош Олшевич, който наскоро характеризира XRP като „мъртъв“ в оценката си за текущото състояние на алткойните.

Представянето на XRP значително изостава от това на основните криптовалути като Биткойн и Етериум, които отбелязаха значителни печалби. Въпреки че общата пазарна капитализация на крипто е нараснала с над 50% през последната година, XRP се бори да поддържа темпото. Докато криптовалути като BTC достигнаха нови върхове за всички времена, а други като Solana са на път да го направят, XRP не успя да надмине границата от $1. Това слабо представяне доведе до критики, предполагащи намаляващ интерес към XRP, особено като инвестиционен актив.

Стагнацията на цената на XRP накара крипто анализатора Джош Олшевич да постави под съмнение неговата жизнеспособност за инвеститорите, търсещи печалба. По време на своя анализ на алткойните Олшевич отбеляза, че липсата на движение на XRP го прави непривлекателна опция за търговците, наричайки го „мъртви пари“.

Някои анализатори пък смятат, че има потенциал за значителен растеж. Поддръжниците на XRP цитират партньорствата на Ripple с големи финансови институции като показател за бъдещ успех.

Въпреки това, докато ръстът на цените на XRP беше слаб, неговата търговска дейност остава последователна. Олшевич призна, че има дни, когато търговците могат да се възползват от волатилността на XRP, но той остава скептичен относно дългосрочните възходящи перспективи.

От друга страна, крипто анализаторът EGRAG има по-оптимистична гледна точка, като предполага, че XRP може да нарасне с над 700%, за да достигне $4 за по-дълъг времеви хоризонт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.