НАЧАЛО Алткойни

XRP ETF няма да има, потвърдиха от BlackRock

19.01.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP ETF няма да има, потвърдиха от BlackRock

BlackRock, най-големият глобален мениджър на активи, съобщи, че няма намерение да въвежда спот XRP борсово търгуван фонд (ETF).

Информацията беше разкрита от известния финансов журналист Чарлз Гаспарино чрез X, като се позовава на източници, пряко запознати със ситуацията. Гаспарино обясни, че липсата на регулаторна яснота около XRP представлява значителен фактор за решението на BlackRock.

Той изтъкна несигурното решение по текущото дело Ripple срещу SEC като възпиращ фактор за големи финансови институции като BlackRock да се включат в XRP под формата на ETF.

Гаспарино уточни, че решението на съдия Торес категоризира XRP в регулаторна сива зона, която нито е изцяло класифицирана като ценна книга, нито е напълно изключена от това обозначение.

Според журналиста сложността на това решение, съчетана с възможността за неговото обжалване, представлява риск за утвърдените финансови структури, които обмислят начинания в ETF сектора, базирани на XRP.

Преди съобщението на BlackRock в крипто общността имаше значителни спекулации относно възможността за ETF за XRP.

Тези спекулации набраха скорост, след като главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк направи загадъчен коментар по време на интервю за Fox Business, когато беше запитан за XRP ETF, отговаряйки с “Не мога да говоря за това!“.

Одобрението на спот Биткойн ETF от SEC допълнително подхрани оптимистичните очаквания за потенциала на подобни продукти за други криптовалути като Етериум и XRP.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Защо трейдърите търгуват със Solana (SOL) и Arbitrum (ARB), но държат тази нова меме монета

Въпреки че Solana и Arbitrum попаднаха в заглавията на вестниците през последния месец, тяхната възвръщаемост беше изключително разнопосочна.

26.02.2024 8:14 3 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.