Home

XRP е една от най-шортваните криптовалути – какво трябва да знаем?

21.06.2024 23:48 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP е една от най-шортваните криптовалути – какво трябва да знаем?

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара XRP Ledger, поддържан от Ripple Labs, е готов да възвърне бичия си импулс, според анализ на Santiment.

Въпреки неотдавнашните понижения на пазара, сериозната активност на шорт позиции срещу XRP се разглежда парадоксално като потенциално “ракетно гориво” за скок на цените.

Santiment подчерта, че XRP, заедно с Cardano (ADA), е сред най-силно шортваните дигитални активи. Това интензивно шортване се възприема положително от търпеливите бикове, тъй като ликвидирането на тези позиции може да доведе до повишаване на цената.

Съотношението лонг/шорт позиции от 0.9623 клони към повече шорт позиции, което засилва мечите перспективи. Едноседмичната топлинна карта на ликвидациите показва концентриран ливъридж около нивото от $0.50.

Ключовите нива на подкрепа са идентифицирани между $0.48 и $0.50, докато съпротивата е отбелязана близо до $0.52. Движенията отвъд тези нива могат да предизвикат значителни ликвидации. Данните на CryptoQuant показват значително увеличение на открития интерес (OI) за XRP, което предполага нарастващо очакване на инвеститорите за увеличение на цените, повишавайки ликвидността и ефективността на пазара.

Пазарните анализатори са оптимистично настроени относно потенциала на XRP, като прогнозите предполагат изкачване до $2.71. Развития като съдебното дело на Ripple срещу SEC и интеграцията на XRP Ledger с Eтериум Виртуална Машина (EVM) също биха могли да повлияят на дългосрочната оценка на XRP.

Въпреки че към момента на писане на статията XRP се търгува на ниво от $0.48 с леко понижение през последните 24 часа, настоящата ситуация показва потенциал за бичи обрат. Комбинацията от значителна активност на шорт позиции и висок ликвидационен ливъридж създава предпоставки за потенциален шорт скуиз и последващо покачване на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Този алткойн е на път да продължи бичия тренд след експлозивни печалби

Популярен крипто анализатор прогнозира продължаващ ръст за алткойн, който се повиши значително през изминалата година.

19.07.2024 16:30 1мин. четене

Крипто трейдър спечели милиони от меме монетата на Тръмп

Трейдър на криптовалути реализира огромна печалба от меме токен, посветен на Доналд Тръмп, чиято стойност нарасна неимоверно тази година.

19.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.