НАЧАЛО Финтех

Wirex се обединява с Visa за глобално разширяване на криптоплащанията

февруари 14, 2023 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Wirex се обединява с Visa за глобално разширяване на криптоплащанията

Wirex, популярно приложение за разплащания с криптовалути, сключи дългосрочно глобално партньорство с Visa, за да разшири обхвата си в Азиатско-тихоокеанския регион и Обединеното кралство.

Този ход надгражда съществуващите взаимоотношения между двете компании, в резултат на които беше създадена криптосвързана дебитна карта Visa в САЩ, а Wirex получи статут на основен член на Visa в Европа.

Wirex беше първата компания в света, която разработи криптосвързана карта, позволяваща покупко-продажба на множество криптовалути и традиционни валути, според техните данни от 2015 г.

С това разширяване базираната в Лондон Wirex, която може да се похвали с клиентска база от над 5 милиона души, вече ще може директно да издава дебитни и предплатени карти с поддръжка на крипто в повече от 40 държави.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои гигантски срив, Биткойн ще стигне $500,000 – Робърт Кийосаки


Въпреки че най-голямата ѝ клиентска база се намира в Обединеното кралство, Wirex преди това се беше оттеглила от временния регистрационен режим на британския орган за финансово поведение, преди да получи пълна регистрация.

Това им позволи да продължат да обслужват клиенти, базирани в Обединеното кралство, чрез дъщерно дружество, лицензирано в Хърватия.

Целта на Visa е да предложи повече възможности за плащане на потребителите, като свърже дигиталните валути с нашата широка мрежа от банки и търговци“, заяви Мат Ууд, ръководител на отдела за дигитални партньорства за Азиатско-тихоокеанския регион във Visa.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене