НАЧАЛО Други

WEF говори за бъдещето на криптовалутите през 2023 г.

януари 3, 2023 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
WEF говори за бъдещето на криптовалутите през 2023 г.

Световният икономически форум (WEF) предположи, че зимата на 2022 г. в сектора на криптовалутите може да отбележи повратна точка за индустрията.

Според лобистката организация спадът на пазара може да бъде сравнен с дотком балона, при който повечето компании бяха заличени, като се откроиха по-сериозните субекти, заяви служителят на Консорциума за управление на дигитални валути към WEF Данте Диспарте в блог публикация от 2 януари.

Всъщност WEF посочи, че бъдещето на криптовалутите ще се ръководи от регулаторните перспективи, като същевременно признава ролята на блокчейн технологията в общия финансов сектор.

В статията WEF отбеляза, че юрисдикциите, които са положили усилия да регулират индустрията, вероятно ще оформят бъдещето, като поддържа тезата, че злонамерените лица все още могат да се възползват от индустрията.

Страните, които дават възможност за отговорна конкуренция, ще оформят бъдещето. Криптографията и блокчейн ще продължат да бъдат неразделна част от съвременния икономически инструментариум, въпреки големите вреди, които тези инструменти може да са причинили, когато са били използвани от неподходящи хора.

Ролята на криптовалутите във финансовия сектор

Забележително е, че форумът заяви, че основната технология на криптографията и блокчейн има широко приложение, като същевременно подчерта, че експериментите в сектора на финансовите услуги са нещо, което трябва да се отбележи.

В тази насока WEF открои структури като банковия гигант JPMorgan, които все повече се ориентират към използването на блокчейн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър разкрива прогноза въз основа на четиригодишния цикъл


Въпреки това WEF също така призна, че рисковете, присъщи на всеки сектор, свързан с парите, винаги ще присъстват, включително потенциалът на злонамерените участници да използват технологията за техните цели.

Освен това, тъй като в сектора на криптовалутите се наблюдават загуби на средства, Световният икономически форум заяви, че поставянето на сектора извън закона може да не е правилният подход.

По-трайният подход при всички [променящи света] технологии е да се изчистят вредните им последици, като технологиите (както всички инструменти) се поставят в ръцете на отговорни участници и се насърчава отговорното им използване.

Интересно е, че лобистката организация предполага, че след последиците от мечия пазар идеята на криптовалутите да поправят грешките, довели до финансовата криза от 2008 г., може да губи сцепление.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене