НАЧАЛО Финтех

Web3 компания набра $80 милиона, за да демократизира достъпа до блокчейн

февруари 23, 2023 13:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Web3 компания набра $80 милиона, за да демократизира достъпа до блокчейн

На 22 февруари Blocto, междуверижен портфейл и многоверижна Web3 екосистема, обяви успешното приключване на своя кръг за набиране на средства от серия А на стойност $80 милиона.

Целта на екосистемата е да разшири достъпа до блокчейн технологията за по-разнообразен кръг потребители. Марк Кюбан, съветник и инвеститор, както и фирмата за рисков капитал 500 Global, се присъединиха, за да помогнат за постигането на тази цел.

Генерираните средства ще позволят на компанията майка Portto да продължи да изгражда инфраструктурата, необходима за включването на милиони лица в крипто пространството.

Известни личности като Кевин Чоу от Gen. G Esport, Рохам Гарегозлу, главен изпълнителен директор на Dapper Labs, и Animoca Brands, гигант в областта на блокчейн игрите, са инвестирали преди това в Blocto или са консултирали компанията.

Хсуан Лий, главен изпълнителен директор и съосновател на Portto, изрази ентусиазма си от набирането на средства от Серия А, като заяви, че мисията на Blocto е да демократизира достъпа до възможностите, които блокчейн технологиите предоставят, създавайки прости и същевременно мощни продукти, които осигуряват еднакво страхотен UX в множество блокчейн екосистеми.

Blocto вече поддържа различни мрежи, включително Етериум, Aptos, Solana, Flow, BNB Chain, Polygon и Tron, и възнамерява в бъдеще да добави поддръжка за допълнителни потенциални блокчейн екосистеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто анализатор сподели какво може да изстреля Етериум до $10,000


Въпреки забавянето на пазарите на криптовалути, данните за рентабилността и ръста на потребителите на Portto остават високи. BloctoBay, водещ пазар за непопечителствани NFT върху блокчейна Flow, е събрал 1.6 милиона потребители към ноември 2022 г.

Blocto наскоро разшири дейността си в екосистемата Aptos като част от усилията си за верижна агностика, за да насърчи широкото приемане в различни мрежи. Мултиверижният портфейл, създаден от Blocto, премахва общите пречки, с които се сблъскват новодошлите в децентрализираните финанси, NFT, GameFi и Web3 индустриите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене