НАЧАЛО Други

Уорън Бъфет продава голяма част от акциите на HP

септември 15, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уорън Бъфет продава голяма част от акциите на HP

Компанията на Уорън Бъфет наскоро продаде $5.5 милиона от акциите си в HP Inc., намалявайки позицията си, създадена едва миналата година.

Въпреки това Berkshire Hathaway все още притежава близо 12% от акциите на производителя на принтери и компютри.

След оповестяването на продажбата на акции в заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси акциите на HP отбелязаха спад от близо 2%, като в четвъртък по време на първата търговска сесия се продаваха за $27.80.

Инвестиционните решения на Бъфет се следят отблизо от много инвеститори поради изключителните му успехи през годините. Все още не е сигурно дали това неотдавнашно отчуждаване показва просто корекция на позицията или настроенията на Бъфет към акциите са се променили. Милиардерът инвеститор се въздържа да коментира подобни сделки, които е длъжен да оповестява поради значителния дял на Berkshire в компанията.

Миналата пролет авантюрата на Бъфет в HP предизвика учудване, тъй като в миналото той се е колебал не веднъж дали да инвестира в технологични компании, позовавайки се на предизвикателството да се идентифицират дългосрочни победители. През последните години обаче той се отнася по-спокойно към този сектор, което се вижда от значителния дял на Berkshire в Apple, който е най-голямата единична инвестиция на конгломерата в рамките на портфейла му от 350 млрд. долара.

Бъфет гледа на Apple по-скоро като на компания за потребителски продукти с изключително лоялна клиентска база, което я прави бизнес модел, който той разбира.

Инвестицията в HP е част от поредица придобивания на стойност $51 милиарда в началото на предходната година, по време на която Бъфет се възползва от множество възможности на пазара. HP представлява една от основните инвестиции, наред със значителните дялове в Occidental Petroleum и Chevron в по-традиционната индустрия за добив на петрол.

Освен инвестиции в акции, Berkshire Hathaway, със седалище в Омаха, Небраска, притежава разнообразен портфейл от компании. Сред тях са Geico и няколко други известни застрахователи, железопътната компания BNSF, редица големи комунални услуги, както и различни производствени предприятия и предприятия за търговия на дребно, включващи известни марки като Helzberg Diamonds, Dairy Queen и See’s Candy.

Източник: YahooFinance

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

САЩ може да влезе в рецесия до 2025 г., но няма поводи за притеснение – BlackRock

Рецесията в САЩ предизвика множество спекулации, като икономисти, финансови институции и политици предлагат различни гледни точки за времето на нейното настъпване и потенциалното ѝ въздействие върху пазара.

септември 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.