НАЧАЛО Други

Уолстрийт се насочва към Биткойн – какво означава това?

05.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Уолстрийт се насочва към Биткойн – какво означава това?

В сегашния пейзаж на Уолстрийт настъпва забележима промяна, тъй като големите финансови институции открито прегръщат света на криптовалутите, особено на Биткойн (BTC).

Известни личности, като Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, и Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, публично изразиха подкрепата си за Биткойн, като Лутник похвали Tether Holdings, компанията, която стои зад широко използваната стабилна монета Tether (USDТ).

Този новооткрит ентусиазъм до голяма степен се дължи на стартирането на спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF). Очакванията са, че тези ETF-и не само ще разширят инвеститорската база, но и ще повишат цената на Биткойн. Въпреки това продължава да има скептицизъм по отношение на това дали тези силно спекулативни активи попадат в портфейлите на обикновените хора.

Финансовите гиганти, подкрепящи тези нови ETF-и, активно се ангажират с крипто общността в социалните медии, използвайки мемета и крипто жаргон.

Въпреки устрема на индустрията към криптовалутите, критиците твърдят, че прегръдката на Уолстрийт е просто стратегически ход за капитализиране на нововъзникващия клас активи и генериране на приходи от такси.

Vanguard Group остава предпазлива, отказвайки да предостави достъп до Биткойн ETF-и на своята брокерска платформа поради несъответствие с философията си за дългосрочно инвестиране.

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, запазва личния си скептицизъм по отношение на Биткойн, определяйки го като “безполезен “домашен камък“, докато подпомага търговията с Биткойн ETF на BlackRock.

Регулираните финансови компании са изправени пред рискове в своите маркетингови начинания в областта на крипто, както показва неотдавнашен преглед на Регулаторния орган за финансовата индустрия, който установи, че над 70% от комуникациите, свързани с крипто, потенциално нарушават правилата, забраняващи неверни или преувеличени публични съобщения.

Въпреки тази интеграция, съществуват продължителни опасения относно мотивите зад новооткрития интерес на финансовия сектор към криптовалутите и потенциалните последици за институционалните инвеститори и инвеститорите на дребно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.