Home

Върховният съд се съгласи да разгледа молбата на Nvidia за прекратяване на обвиненията в измама с ценни книжа

17.06.2024 19:13 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Върховният съд се съгласи да разгледа молбата на Nvidia за прекратяване на обвиненията в измама с ценни книжа

Върховният съд на Съединените американски щати се съгласи да разгледа молбата на Nvidia Corporation за прекратяване на делото за измама с ценни книжа, в която се твърди, че компанията е подвела инвеститорите за това колко е спечелила от криптовалути.

През 2018 г. срещу Nvidia и нейния главен изпълнителен директор Дженсън Хуанг беше заведено колективно дело от акционери, след което през 2021 г. то беше отхвърлено от съд от по-ниска инстанция и по-късно възобновено от Апелативния съд на САЩ за Девети окръг. Искът е иницииран от E Ohman J Fonder AB (шведска компания за управление на инвестиции), която иска неопределено обезщетение. Твърди се, че Nvidia заедно с някои висши служители са направили неверни изявления за това, че продажбите, свързани с криптовалути, са основни компоненти на нейните приходи през 2017-2018 г.

История на съдебния процес и твърдения

Искът е предявен по Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г. през 2018 г. с аргумента, че е нарушен от страна на Nvidia. Твърди се, че компанията не е оповестила вярно каква част от приходите ѝ идват от крипто добив, включващ използването на графични процесори за решаване на математически задачи при добива на дигитални валути като Биткойн (BTC). Като са премълчали тази информация, инвеститорите и анализаторите не са били информирани за сериозните отрицателни последици от крипто добива върху бизнеса на Nvidia.

Първоначално Южният окръжен съд отхвърли делото през 2021 г.; по-късно през годината обаче Деветият съдебен окръг гласува с 2:1 гласа в полза на разрешението то да продължи напред към съдебната фаза.

Последици от делото

Като прие обжалването, Върховният съд посочи колко голям проблем може да се окаже това за Nvidia както от правна, така и от финансова гледна точка. При неблагоприятно решение на съда срещу компанията, Nvidia може да понесе огромни финансови санкции и да загуби ценна репутация. От друга страна, ако спечелят съдебното дело, това само ще засили позициите им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.