НАЧАЛО Биткойн

Вълнението покрай Биткойн ETF започва да отшумява

30.01.2024 9:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вълнението покрай Биткойн ETF започва да отшумява

Анализаторът на JPMorgan Кенет Уортингтън изтъкна, че вълнението около борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн може да намалее, като очаква промяна към "по-нормална среда на потоците".

След четиридневна поредица от обратни изкупувания спот Биткойн ETF-ите регистрираха нетни продажби от приблизително $15 милиона на 26 януари. Този обрат може да показва промяна в нагласите на инвеститорите към тези нововъзникващи финансови продукти.

След въвеждането на фондовете цените на Биткойн се понижиха с около 10%, но впоследствие се стабилизираха на ниво около $42,000 с началото на новата търговска седмица, като към момента на писане на статията цената дори е над $43,000.

Преди това JPMorgan точно прогнозира, че одобрението на Биткойн ETF ще доведе до събитие, свързано с продажбата на новините. Стойността на водещата криптовалута се понижи от над $48,000 преди одобрението на ETF-ите до под $39,000 след това.

Тази разпродажба съвпадна със значителните изходящи потоци от Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който премина в спот Биткойн ETF след одобрението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ.

В четвъртък стратегът на JPMorgan Николаос Панигирцоглу предположи, че привличането на печалби от GBTC вероятно ще започне да намалява, което ще свидетелства за намаляване на натиска върху цената на Биткойн от този източник.

Въпреки това анализаторите на банката остават предпазливи по отношение на притока на свеж капитал в крипто пространството поради тези нови одобрения.

Те споделят резерви относно оптимизма на пазара по отношение на въздействието на одобренията на спот Биткойн ETF, като предупреждават, че той може да бъде преувеличен и да доведе до преоценка на очакванията за големи играчи като Coinbase.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Институционалните инвеститори и ролята им в бъдещето на Биткойн

По данни на CryptoQuant от началото на февруари се наблюдава забележимо увеличение на неизразходваните транзакции (UTXO) с размер от 1,000 до 10,000 Биткойн (BTC) токена.

23.02.2024 13:00 2 мин. четене

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.