НАЧАЛО Биткойн

Вторият най-голям финансов мениджър в света отказа да подкрепи Биткойн ETF – ето защо

28.01.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вторият най-голям финансов мениджър в света отказа да подкрепи Биткойн ETF – ето защо

Vanguard, известна компания за управление на активи, наскоро изясни позицията си относно разработването на борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC).

Въпреки хайпът около въвеждането на спот Биткойн ETF на пазара, Vanguard изрично заяви, че няма намерение да създава Биткойн ETF или друг продукт, свързан с криптовалутите.

В неотдавнашна сесия за въпроси и отговори Джанел Джаксън, глобален ръководител на отдел “ETF Капиталови пазари и връзки с брокери и индекси“, заедно с Андрю Каджески, ръководител на отдел “Брокерски услуги и инвестиции”, подробно описаха процеса на вземане на решения в компанията.

Джаксън подчерта, че като се има предвид сегашното състояние на криптовалутите като клас активи, Vanguard не планира да пуска свой собствен Биткойн ETF или други продукти, свързани с криптовалутите.

Компанията оценява различни фактори при вземането на решения за инвестиционни продукти, включително оценка на тяхната трайна инвестиционна стойност и съответствие с нуждите на клиентите. Въпреки продължаващите дебати относно Биткойн и криптовалутите, Vanguard понастоящем ги възприема като нямащи подходяща роля в дългосрочните портфейли.

Кадийски подчерта доста възможности, с които разполагат инвеститорите за спестяване за пенсиониране, инвестиране в образованието на децата им и управление на спестяванията за спешни случаи. Инвеститорите, които избират Vanguard, са привлечени от увереността, че техните интереси имат предимство, както заяви изпълнителният директор.

Макар че Vanguard лесно би могла да осигури достъп до продукти, свързани с криптовалути, компанията умишлено се структурира така, че да отговаря на предпочитанията на своите клиенти инвеститори, много от които възприемат дългосрочна стратегия “купи и дръж”.

Според Джаксън Vanguard разглежда криптовалутите по-скоро като спекулация, отколкото като конвенционална инвестиция. Решението да не се предлагат крипто продукти се основава на убеждението, че криптовалутите, въпреки че са класифицирани като стоки, представляват незрял клас активи с ограничена история, без присъща икономическа стойност, без парични потоци и с потенциал да нарушат портфейла.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.