НАЧАЛО Други

Все повече хора купуват имоти с крипто

април 20, 2022 14:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все повече хора купуват имоти с крипто

Данните от испанския пазар на недвижими имоти показват, че интересът към сектора се е увеличил с 400% от ноември.

Това вероятно се дължи на факта, че той се е превърнал в безопасно убежище за инвеститорите на фона на макроикономическата нестабилност, инфлацията и покачването на цените, които са катализирани от продължаващата инвазия на Русия в Украйна.

Когато се вземе предвид краткосрочното въздействие, което инфлацията и войната в Украйна имат върху други сегменти на световната икономика, като фондовия пазар, недвижимите имоти се превръщат в привлекателно място за инвестиране, тъй като в момента представляват много добър запас от стойност на фона на несигурността, според данни, събрани от фирма Inviertis, която позволява на клиентите да инвестират в имоти под наем, съобщава Europa Press.

Някои инвеститори дори са преместили средства от други, потенциално по-рискови инвестиции, като акции и криптовалути, за да търсят сигурност на пазара на недвижими имоти.

Ребека Перес, главен изпълнителен директор и основател на Inviertis, обясни:

“Инвеститорите изтеглят всичко, което са имали на фондовата борса, и инвестират в недвижими имоти, за да запазят активите си, ситуация, която се засилва след руската военна инвазия в Украйна.”

Криптовалутите придобиват популярност в сектора

Обикновено недвижимите имоти привличат скромни инвеститори, които обикновено не търгуват на крипто пазара. 

Въпреки това, след като парите им намаляват в банките, някои инвеститори започват да прибягват до криптовалути в инвестициите в недвижими имоти, като тази тенденция се засилва през последните два месеца.

Както посочва Перес, основното предимство на използването на криптовалути за закупуване на недвижими имоти е, че “превръщате рискована инвестиция в консервативна и ако сте имали късмета да влезете в крипто света през 2012 г., например, можете да си купите дом за тогавашните 200 евро.

Тя обаче заяви, че има административни проблеми:

“Недостатъците са преди всичко от административен характер, като например как да се определи цената на Биткойн, как да се направи транзакцията, как правилно да се информира нотариусът или как да се узакони транзакцията пред държавната хазна.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е на ръба на многомесечен спад, твърди анализатор

Все още сме в ранните етапи

Висенс Ернандес Рече, съветник на Inviertis и изпълнителен директор на бизнеса за управление на ипотеки и формализиране на Tecnotramit, призна, че използването на криптовалути в индустрията на недвижимите имоти е “все още в много ранен етап”.

“Едно е да ги използвате като спекулативна инвестиция, като тази, която купува долари или злато, и съвсем друго е да го правите като валута за размяна на недвижими имоти. Със сигурност с увеличаването на използването и адаптирането му от посредници, финансови институции, нотариуси и регистратори на имоти, наред с други, ще можем да видим по-широко използване на криптовалутите.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене