НАЧАЛО Биткойн

Все повече фондове ще се насочат към Биткойн според ръководител на BlackRock

03.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Все повече фондове ще се насочат към Биткойн според ръководител на BlackRock

По време на началната фаза на „крипто зимата“ канадските пенсионни фондове привлякоха вниманието в крипто средите заради своя предпазлив подход или значителни загуби, особено с колапса на компании като Celsius.

Оттогава обаче институционалният интерес към крипто пазара е сравнително тих, с изключение на забележителни изключения като инвестицията на Vanguard в Биткойн копачи.

Пейзажът се промени драстично през януари тази година, когато Комисията по ценни книжа и борси (SEC) одобри девет спот ETF, сигнализирайки за потенциална възможност за предпазливи инвеститори да навлязат в крипто пространството, използвайки познати инвестиционни инструменти.

Ръководителят на дигиталните активи на BlackRock, Робърт Мичник, очаква скок в интереса от страна на институционални инвеститори като пенсионни, държавни и дарителски фондове.

От май 2024 г. BlackRock активно обучава институционалните инвеститори за Биткойн ETF, като се стреми да ги привлече на пазара. Инвестиционният гигант в момента управлява втория по големина Биткойн ETF, iShares Bitcoin Trust (IBIT), с приблизително $17 милиарда в активи под управление.

Освен това BlackRock установява по-тесни връзки със суверенните фондове, включително суверенния фонд на Саудитска Арабия, чрез инициативи като BlackRock Riyadh Investment Management (BRIM).

Въпреки че одобрението на Биткойн ETF улесни институционалното приемане, нестабилността на криптовалутата остава проблем, особено за субекти като пенсионни фондове.

Въпреки неотдавнашните колебания в цените, някои мениджъри на богатство, като Legacy Wealth Management и United Capital Management of Kansas, разкриха значителни дялове в BTC ETF, което показва продължаващ интерес от страна на големи инвеститори и търговци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.