НАЧАЛО Други

Voyager Digital стигна до споразумение с FTX

февруари 24, 2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager Digital стигна до споразумение с FTX

Voyager Digital постигна споразумение с FTX и нейните необезпечени кредитори за задържане на спорно плащане по заем в размер на $445 милиона до постигане на споразумение или съдебно решение.

Според подаденото на 22 февруари съдебно заявление фалиралият крипто заемодател също така ще задържи депозит в размер на $5 милиона, направен от FTX в ескроу, докато собствеността не бъде оспорена в съда по несъстоятелност в Ню Йорк и не бъде решено чрез споразумение или окончателна и необжалваема заповед.

Връзката между FTX, Alameda и Voyager е сложна поради съответните им фалити. През януари Alameda Research, сестринска компания на FTX заведе иск срещу Voyager за $445.8 милиона, твърдейки, че Voyager е “подхранвала” злоупотребата на Alameda със средства на клиенти, съзнателно или по непредпазливост.

Voyager от друга страна смята, че Alameda се опитва да подкопае усилията ѝ за преструктуриране и наскоро призова висши ръководители на Alameda и FTX във връзка с провалената им сделка за придобиване. Освен това Alameda се противопостави на закупуването на активите на Voyager от страна на Binance US.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои ли корекция на крипто пазарите?


Бизнесът на Voyager процъфтяваше по време на COVID пандемията. Миналата година обаче компанията стана една от жертвите на драматичния спад на цените, който разтърси криптовалутния сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене