НАЧАЛО Други

Volkswagen ще си партнират с блокчейн стартъп

ЮНИ. 6, 2018 09:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Volkswagen ще си партнират с блокчейн стартъп

Компанията carVertical, базирана в Литва, която разработи платформа за доклади за история на употребявани автомобили, получи билет за Volkswagen (VW) Future Mobility Incubator в Дрезден, тъй като компанията стана победител в състезанието на производителя, според официално съобщение на пресата. Събитието се проведе на 31-ви май в Рига, Латвия.

 


Според прессъобщението решението е обявено, след като многобройни екипи от предприемачи проведоха презентациите си по време на събитието, организирано от Германо-балтийската търговска камара. Както отбеляза експертното жури, carVertical ги убеди с идеята си да използват блокчейн за записване на историята на превозните средства.

CarVertical ще започне работа в Die Gläserne Manufaktur, иновационен център на Volkswagen в Дрезден през септември 2018 г. Инкубационната програма включва и финансова подкрепа от 15 000 евро.

Резултатът от проекта е съвместното разработване на базирани на блокчейн решения. Това трябва да повиши присъствието на Volkswagen като лидер за бъдещи приложения за мобилност и да предостави на carVertical ценни ресурси и опит.

Във връзка с програмата, Die Gläserne Manufaktur също така предлага съдействие от наставници и треньори, привлекателна работна среда в обекта, висококачествена IT инфраструктура, контакти със служители и лица, отговорни за вземане на решения във Volkswagen, професионални съвети от Sächsische Aufbaubank (SAB), непосредствена близост до стартовата сцена и финансова и персонална подкрепа от страна на град Дрезден

се казва в прессъобщението.


Автомобилната страна на блокчейн


Според представители, carVertical се счита за най-успешното ICO за автомобили. Екипът постигна целта си, като събра почти 20 млн. долара по време на кампанията си за ICO през януари 2018 г.

Приложението за записи за историята е предназначено да предотвратява измами с коли, както е посочено в блога на carVertical. В приложението потребителят може да намери записи чрез идентификационния номер на автомобила (VIN), който се намира в неговия технически паспорт или върху шасито на автомобила.

Карта на компанията включва различни приложения, насочени към регистъра на децентрализираната история на превозните средства. Първото приложение е платформата на историческите доклади за превозните средства, която ще дебютира по-късно през юни.

В сайта на carVertical се казва:
Нашата цел е да дадем възможност на всеки купувач на автомобили по целия свят да получи автентична и не-фалшива информация за конкретното превозно средство и да помогне на потребителите в поддръжката на техните автомобили.

Преди няколко месеца компанията обяви споразумение за партньорство с GPSWOX, доставчик на глобални решения за GPS проследяване, съобщено на техния блог. В момента техническият екип на carVertical работи по хардуерните спецификации на своите инсталационни единици.

Освен това, инициативата на carVertical за изграждане на регистър за история на превозните средства се подкрепя от Европейския съюз. Съветът на консултантите на компанията съдържа настоящи или предишни ръководители на автомобилни производители, експерти по сигурността на кибернетичното пространство и блокчейн професионалисти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Grayscale купува още MANA, LPT, LINK, FIL

Grayscale купува повече алткойни за своите тръстовеГолемият криптовалутен фонд Grayscale купи още алткойни, за да добави към наскоро пуснатите си крипто тръстове - MANA, LPT, FIL и LINK.Покупките са н...
МАЙ. 8, 2021 20:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale отчита загуба за Q1

Според 10-Q декларацията, тръста увеличава своите BTC до 654,600, което е с 8% повече от края на 2020 г. Компанията заяви, че общата стойност на притежаваните от нея BTC е над $38,4 милиарда, кое...
МАЙ. 7, 2021 20:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

‘DeFi отприщи вълна от иновации’ - вестник на Федералната банка на САЩ

DeFi е общото име за сложно преплетена мрежа от децентрализирани приложения (DApps) и платформи, базирани на интелигентните договори на Етериум. Основната идея, която стои зад екосистемата, е да се съ...
МАЙ. 7, 2021 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бум на броят на битоматите по целия свят

От само 7,756 през май 2020 г. автоматите, поддържащи различни криптовалути, достигнаха 19,452 към май 2021 г.По-голямата част от машините се намират в САЩ. Броят на криптоматите, инсталирани в страна...
МАЙ. 7, 2021 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света