НАЧАЛО Други

Volkswagen ще си партнират с блокчейн стартъп

юни 6, 2018 9:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Volkswagen ще си партнират с блокчейн стартъп

Компанията carVertical, базирана в Литва, която разработи платформа за доклади за история на употребявани автомобили, получи билет за Volkswagen (VW) Future Mobility Incubator в Дрезден, тъй като компанията стана победител в състезанието на производителя, според официално съобщение на пресата. Събитието се проведе на 31-ви май в Рига, Латвия.

Според прессъобщението решението е обявено, след като многобройни екипи от предприемачи проведоха презентациите си по време на събитието, организирано от Германо-балтийската търговска камара. Както отбеляза експертното жури, carVertical ги убеди с идеята си да използват блокчейн за записване на историята на превозните средства.

CarVertical ще започне работа в Die Gläserne Manufaktur, иновационен център на Volkswagen в Дрезден през септември 2018 г. Инкубационната програма включва и финансова подкрепа от 15 000 евро.

Резултатът от проекта е съвместното разработване на базирани на блокчейн решения. Това трябва да повиши присъствието на Volkswagen като лидер за бъдещи приложения за мобилност и да предостави на carVertical ценни ресурси и опит.

Във връзка с програмата, Die Gläserne Manufaktur също така предлага съдействие от наставници и треньори, привлекателна работна среда в обекта, висококачествена IT инфраструктура, контакти със служители и лица, отговорни за вземане на решения във Volkswagen, професионални съвети от Sächsische Aufbaubank (SAB), непосредствена близост до стартовата сцена и финансова и персонална подкрепа от страна на град Дрезден

се казва в прессъобщението.

Автомобилната страна на блокчейн

Според представители, carVertical се счита за най-успешното ICO за автомобили. Екипът постигна целта си, като събра почти 20 млн. долара по време на кампанията си за ICO през януари 2018 г.

Приложението за записи за историята е предназначено да предотвратява измами с коли, както е посочено в блога на carVertical. В приложението потребителят може да намери записи чрез идентификационния номер на автомобила (VIN), който се намира в неговия технически паспорт или върху шасито на автомобила.

Карта на компанията включва различни приложения, насочени към регистъра на децентрализираната история на превозните средства. Първото приложение е платформата на историческите доклади за превозните средства, която ще дебютира по-късно през юни.

В сайта на carVertical се казва:

Нашата цел е да дадем възможност на всеки купувач на автомобили по целия свят да получи автентична и не-фалшива информация за конкретното превозно средство и да помогне на потребителите в поддръжката на техните автомобили.

Преди няколко месеца компанията обяви споразумение за партньорство с GPSWOX, доставчик на глобални решения за GPS проследяване, съобщено на техния блог. В момента техническият екип на carVertical работи по хардуерните спецификации на своите инсталационни единици.

Освен това, инициативата на carVertical за изграждане на регистър за история на превозните средства се подкрепя от Европейския съюз. Съветът на консултантите на компанията съдържа настоящи или предишни ръководители на автомобилни производители, експерти по сигурността на кибернетичното пространство и блокчейн професионалисти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене