НАЧАЛО Други

Volkswagen ще си партнират с блокчейн стартъп

юни 6, 2018 9:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Volkswagen ще си партнират с блокчейн стартъп

Компанията carVertical, базирана в Литва, която разработи платформа за доклади за история на употребявани автомобили, получи билет за Volkswagen (VW) Future Mobility Incubator в Дрезден, тъй като компанията стана победител в състезанието на производителя, според официално съобщение на пресата. Събитието се проведе на 31-ви май в Рига, Латвия.

Според прессъобщението решението е обявено, след като многобройни екипи от предприемачи проведоха презентациите си по време на събитието, организирано от Германо-балтийската търговска камара. Както отбеляза експертното жури, carVertical ги убеди с идеята си да използват блокчейн за записване на историята на превозните средства.

CarVertical ще започне работа в Die Gläserne Manufaktur, иновационен център на Volkswagen в Дрезден през септември 2018 г. Инкубационната програма включва и финансова подкрепа от 15 000 евро.

Резултатът от проекта е съвместното разработване на базирани на блокчейн решения. Това трябва да повиши присъствието на Volkswagen като лидер за бъдещи приложения за мобилност и да предостави на carVertical ценни ресурси и опит.

Във връзка с програмата, Die Gläserne Manufaktur също така предлага съдействие от наставници и треньори, привлекателна работна среда в обекта, висококачествена IT инфраструктура, контакти със служители и лица, отговорни за вземане на решения във Volkswagen, професионални съвети от Sächsische Aufbaubank (SAB), непосредствена близост до стартовата сцена и финансова и персонална подкрепа от страна на град Дрезден

се казва в прессъобщението.

Автомобилната страна на блокчейн

Според представители, carVertical се счита за най-успешното ICO за автомобили. Екипът постигна целта си, като събра почти 20 млн. долара по време на кампанията си за ICO през януари 2018 г.

Приложението за записи за историята е предназначено да предотвратява измами с коли, както е посочено в блога на carVertical. В приложението потребителят може да намери записи чрез идентификационния номер на автомобила (VIN), който се намира в неговия технически паспорт или върху шасито на автомобила.

Карта на компанията включва различни приложения, насочени към регистъра на децентрализираната история на превозните средства. Първото приложение е платформата на историческите доклади за превозните средства, която ще дебютира по-късно през юни.

В сайта на carVertical се казва:

Нашата цел е да дадем възможност на всеки купувач на автомобили по целия свят да получи автентична и не-фалшива информация за конкретното превозно средство и да помогне на потребителите в поддръжката на техните автомобили.

Преди няколко месеца компанията обяви споразумение за партньорство с GPSWOX, доставчик на глобални решения за GPS проследяване, съобщено на техния блог. В момента техническият екип на carVertical работи по хардуерните спецификации на своите инсталационни единици.

Освен това, инициативата на carVertical за изграждане на регистър за история на превозните средства се подкрепя от Европейския съюз. Съветът на консултантите на компанията съдържа настоящи или предишни ръководители на автомобилни производители, експерти по сигурността на кибернетичното пространство и блокчейн професионалисти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене