НАЧАЛО Алткойни

Войната на меме криптовалутите – може ли този нов токен да задмине Dogecoin?

17.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Войната на меме криптовалутите – може ли този нов токен да задмине Dogecoin?

В постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите се появи новак, който привлича вниманието на инвеститорите.

Dogwifhat (WIF) бързо привлече вниманието на крипто общността. Този новопоявил се интерес се дължи на уникалната комбинация от чар и иновация на WIF, която я отличава на претъпкания пазар, доминиран от утвърдени играчи като Dogecoin (DOGE).

Анализаторът Майлс Дойчър разглежда динамиката, която движи възхода на WIF, и потенциала му да наруши доминацията на DOGE. Дойчър посочва няколко ключови фактора, които допринасят за стремителния възход на WIF, включително визуално привлекателния му и достоен за меме дизайн, съчетан с относително по-ниска пазарна капитализация в сравнение с DOGE. Освен това преобладаващият ентусиазъм, свързан с меме монетите в днешната пазарна среда, допълнително подхранва инерцията на WIF, привличайки все повече инвеститори, желаещи да яхнат вълната на манията по меме монетите.

Концепцията за пазарна рефлексия, както е изяснена от Дойчър, хвърля светлина върху сложната динамика в пространството на криптовалутите. Когато цените нарастват, пазарните фундаменти се подобряват, създавайки самоподсилващ се цикъл, известен като ефект на маховика.

Това явление е от съществено значение за забележителните печалби, наблюдавани при меме монети като WIF, PEPE и FLOKI, тъй като повишеният интерес и спекулациите подхранват по-нататъшното поскъпване.

Въпреки внушителната пазарна капитализация на DOGE, Дойчър остава оптимист за перспективите на WIF, като подчертава значението на устойчивия импулс и пазарната динамика. Въпреки че WIF понастоящем изостава от DOGE по отношение на оценката, Дойчър предполага, че продължаващият растеж на пазара на меме монетите може да предостави възможности на по-малки токени като WIF да стопят разликата.

Нещо повече, присъщата на токените с по-ниска пазарна капитализация гъвкавост означава, че те изискват по-малко ликвидност, за да предизвикат значителни ценови скокове, което предполага потенциал за по-нататъшно повишение през следващите месеци.

Въпреки това, на фона на вълнението около меме монетите, Дойчър предупреждава инвеститорите да проявят предпазливост и да възприемат дисциплиниран подход към управлението на риска. Макар че потенциалната възвръщаемост може да е примамлива, инвестициите в меме монети са свързани с присъща волатилност и спекулативен риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои са най-разработваните алткойн проекти през април

Компанията за крипто анализ Santiment наскоро разкри кои алткойни са привлекли най-голямо внимание от разработчиците през последния месец.

24.04.2024 9:48 1 мин. четене

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.